Встановлено особу лише одного «беркутівця» з тих, хто били журналістів і демонстрантів (ФОТО)

4 Грудня 2013
5809

Встановлено особу лише одного «беркутівця» з тих, хто били журналістів і демонстрантів (ФОТО)

5809
Встановлено особу лише одного «беркутівця» з тих, хто били журналістів і демонстрантів (ФОТО)

Українські журналісти почали акцію щодо поширення фото і відеоматеріалів, які підтверджують напади спецпризначенців «Беркута» на співробітників ЗМІ та мирних демонстрантів, аби встановити їх особи. Медійники та ті, хто підтримав акцію, вже виклали фото кількох силовиків, які причетні до побиття журналістів та мирних мітингувальників, повідомляє «Українська правда».

 

Зокрема, в мережу інтернет потрапило фото, у якому впізнали в. о. командира 3-ої роти «Беркуту» Євгена Антонова. Громадськість підозрює його у побитті фотокореспондента Reuters Гліба Гараніча у ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності у Києві.

 

 

 

Також інтернетом поширюються фотографії інших «беркутівців», яких підозрюють в побитті учасників мирного мітингу на Євромайдані.

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ» організувало ініціативну групу юристів, яка має на меті притягнути до відповідальності  правоохоронців, винних у побитті представників засобів масової інформації 1 грудня на вулиці Банковій, поблизу Адміністрації Президента.

 

Юристи закликали усіх журналістів, які постраждали 1 грудня, звертатись до агентства, і обіцяли надати консультації та організувати юридичний супровід їх справ у суді.  За їх інформацією, станом на сьогодні лише четверо з  більш як 50 постраждалих співробітників ЗМІ готові брати участь у такому процесі. Ольга Чібісова зазначає, що  журналісти не вірять, що можливо залучити до відповідальності винних осіб, і тому не хочуть захищати свої права.

 

Нагадаємо, під час подій на євро майданах в Україні 30 листопада і 1 грудня від дій українських спецпризначенців постраждали понад 50 журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5809
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду