Громадська рада при Нацраді закликала регулятора відреагувати на побиття журналістів під час акцій протесту в Києві

3 Грудня 2013
4070

Громадська рада при Нацраді закликала регулятора відреагувати на побиття журналістів під час акцій протесту в Києві

4070
Громадська рада при Нацраді закликала регулятора відреагувати на побиття журналістів під час акцій протесту в Києві

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення заявляє протест із приводу злочинних дій правоохоронних органів, які жорстоко побили журналістів при виконані ними свої обов'язків під час масових заходів в центрі Києва. Про це йдеться в заяві громадської ради.

 

«Численні випадки навмисних і зухвалих дій щодо представників медіа повинні бути ретельно і терміново розслідувані, покарати потрібно не лише винних правоохоронців-виконавців, а й їхнє керівництво», - вважають члени громадської ради.

 

Громадська рада звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення як органу державної влади, до повноважень якого входить нагляд за виконанням законодавства в галузі телебачення і радіомовлення, з проханням негайно направити до Міністерства внутрішніх справ України лист із поясненням правил поведінки з журналістами під час виконання ними службових обов'язків і неприпустимості повторення злочинних проявів жорстокості.

 

Також громадська рада попросила міжнародні організації і їхні представництва в Україні посилити моніторинг зі свободи слова та порушення прав журналістів в Україні.

 

Нагадаємо, понад 50 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві. З-поміж іншого, журналістів били бійці спецпідрозділу МВС «Беркут». Більшість постраждалих представників ЗМІ переконані, що спецзагін міліції цілеспрямовано так діяв щодо них.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду