Журналіст і оператор «України» постраждали під час висвітлення євромайдану

Журналіст і оператор «України» постраждали під час висвітлення євромайдану

26 Листопада 2013
4306
26 Листопада 2013
17:53

Журналіст і оператор «України» постраждали під час висвітлення євромайдану

4306
Журналіст і оператор «України» постраждали під час висвітлення євромайдану
Журналіст і оператор «України» постраждали під час висвітлення євромайдану

Під час висвітлення подій на євромайдані постраждали оператор і журналіст каналу «Україна». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

24 листопада, під час сутички мітингувальників за євроінтеграцію України та спецпідрозділу «Беркут» біля будівлі Кабінету Міністрів постраждала кореспондент «Событий» і «Событий недели» Катерина Філіппенко. Вона отримала сильний забій руки і хімічні опіки слизових оболонок.

 

25 листопада під час сутички між прихильниками євроінтеграції та «Беркутом» на Європейській площі постраждав оператор інформаційного мовлення каналу «Україна» (програми «События» і «События недели») В'ячеслав Філюшкін.

 

«Ми разом з кореспондентом Оленою Шевчук робили репортаж на Європейській площі в понеділок увечері. Близько 20:00 сталося зіткнення сил, назвемо це так. З одного боку - «Беркут» , з іншого - протестувальники. Я опинився в епіцентрі цього людського місива. Природно, я все знімав. Професійна звичка - думати не про себе , а про камеру, отже, я її підняв в повітря. Тобто руки я підняв вгору, а тіло при цьому виявилося практично беззахисним. Всі дуже штовхалися, але якогось особливого болю я в той момент не відчув. Напевно, був істотний викид адреналіну», - зазначив пан Філюшкін.

 

Після зйомки в ПТС В'ячеслав Філюшкін відчув різкий біль у ребрах. Він звернувся до швидкої допомоги яка стояла неподалік, а наступного дня зробив рентген. Лікарі діагностували сильний забій грудної клітини, ані перелому, ані тріщин у ребрах не виявилось.

 

«Я в робочому стані, - додав оператор, - Просто деякий час не буду показуватися на Європейській площі, щоб не посилити удари, а на зйомки «спокійніше» я можу їхати хоч зараз. Власне, я це вже й роблю».

 

Нагадаємо, 24 листопада в сутичці з «Беркутом» постраждав оператора 5-го каналу Іван Наконечний та кореспондент «Українського тижня» Станіслав Козлюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду