У Керчі ТРК «Бриз» повернули землю, де  розташована її ретрансляційна вежа

У Керчі ТРК «Бриз» повернули землю, де розташована її ретрансляційна вежа

22 Листопада 2013
4407
22 Листопада 2013
11:08

У Керчі ТРК «Бриз» повернули землю, де розташована її ретрансляційна вежа

4407
У Керчі ТРК «Бриз» повернули землю, де  розташована її ретрансляційна вежа
У Керчі ТРК «Бриз» повернули землю, де  розташована її ретрансляційна вежа

Депутати Керченської міськради  прийняли рішення про продовження оренди на земельну ділянку, де розташований єдиний у місті радіотрансляційний пункт, що належить ТРК «Бриз». Про це повідомляє Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ).

 

Міськрада скасувала своє власне рішення про розірвання в односторонньому порядку договору оренди на ділянку землі на вулиці Чернишевського, 47-а, яке ТРК «Бриз» вважала незаконним.

 

У своєму новому рішенні депутати зобов'язали ТРК «Бриз» до 1 травня 2014 року оформити всі необхідні документи на землю і до 1 січня 2014 року укласти з УЖКГ договір на утримання та благоустрій прилеглої території.

 

«Сумнівне рішення, яке ухвалювалося з порушенням процедури, скасували «у зв'язку з тим , що 30 вересня 2013 більше 500 жителів м. Керчі звернулися до депутатів Керченської міської ради з проханням переглянути вищевказане рішення», як сказано в рішенні сесії міськради», - інформує профспілка.

 

Раніше керуючий справами міськвиконкому Олександр Малина зізнався, що у ТРК «Бриз»  виникли проблеми з орендою земельної ділянки через критичні статті на сайті «Керчь.ФМ», який є структурним підрозділом телекомпанії.

 

Тиск з боку міської влади на ТРК «Бриз» і «Керчь.ФМ» почався 1 серпня. Редакція і редакційний осередок Незалежної медіапрофспілки оголосили всеукраїнську акцію солідарності. Журналісти звернулися до читачів і радіослухачам із закликом поставити свій підпис під зверненням на захист ТРК «Бриз» до депутатів міської ради Керчі . Петицію підписали понад 500 осіб.

 

Голова Комітету свободи слова та інформаціїї Микола Томенко звернувся до Генпрокуратури з проханням розібратися із незаконним позбавленням керченської незалежної ТРК права на оренду ділянки землі.

 

Медіапрофспілка виступила із заявою, в якій зазначила, що влада Керчі знищує незалежні засоби масової інформації, і висловила вимогу до влади Керчі і особисто від міського голови Олега Осадчого «відмовитися від політики, яка через відстоювання корисливих інтересів влади веде до знищення незалежного мовника і обмеження свободи слова».

 

Потім голова Радміну АР Крим Анатолій Могильов на зустрічі з журналістами у вересні обіцяв вжити заходів, щоб зупинити тиск на ТРК «Бриз».

 

Головний редактор «Керчь.ФМ» Ірина Сєдова подякувала всім, хто підтримав редакцію у важкий час.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов заявив, що ця історія приклад стійкості журналістів, які не соромилися захищати свої права: «Керченські журналісти на повною мірою скористалися таким інструментом, як профспілка. Адже наявність осередку в редакції дозволяє вирішувати багато питань, як це передбачено законом».  Пан Луканов підкреслив, що НМПУ готова допомагати всім членам організації,чиї права порушуються.

 

Нагадаємо, 29 серпня  міська рада Керчі скасувала своє рішення про продовження оренди земельної ділянки, де розташований єдиний у місті радіотрансляційний пункт, що належить ТРК «Бриз». Підстава розірвання угоди - начебто невиконанням орендарем умов договору з присвоєння ділянці нового кадастового номеру. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду