Журналіст Шеляженко судитиметься зі ВО «Свобода» щодо розслідування партійного минулого Фаріон

Журналіст Шеляженко судитиметься зі ВО «Свобода» щодо розслідування партійного минулого Фаріон

21 Листопада 2013
4764
21 Листопада 2013
18:12

Журналіст Шеляженко судитиметься зі ВО «Свобода» щодо розслідування партійного минулого Фаріон

4764
Журналіст Шеляженко судитиметься зі ВО «Свобода» щодо розслідування партійного минулого Фаріон
Журналіст Шеляженко судитиметься зі ВО «Свобода» щодо розслідування партійного минулого Фаріон

Редактор столичної газети «Правдошукач» Юрій Шеляженко подав позовну заяву до ВО «Свобода» у Дарницький районний суд міста Києва. Про це він повідомив «Детектор медіа».

 

У позовній заяві Юрій Шеляженко просить суд зобов'язати ВО «Свобода» спростувати неправдиву інформацію, наведену в окремих уривках політичної заяви керівника партії Олега Тягнибока під назвою «Тепер вибіркова «люстрація»?», датовану 20.11.2013 р. Позивач також вимагає вилучити цю політичну заяву з партійного сайту та з блогу Олега Тягнибока на сайті «Українська правда».

 

Зокрема, Юрій Шеляженко називає неправдивими твердження про те, що пошук архівних даних про суспільну діяльність Ірини Фаріон був спланований спільно з Віктором Януковичем і має на меті розправу над політичними опонентами Януковича.

 

«Зазначена неправдива інформація принижує мою честь як журналіста, оскільки безпідставно обвинувачує мене у порушенні п. 2 Етичного кодексу українського журналіста: «Служіння інтересам влади, а не суспільства, є порушенням етики журналіста». Насправді я шукав в архівах відомості, які становлять суспільний інтерес, з власної ініціативи, і таким чином виконував священний обов'язок журналіста перед суспільством. Я ніяким чином не планував і не узгоджував свої дії з жодним політиком на прізвище Янукович» - зазначив у своїй позовній заяві редактор газети «Правдошукач» Юрій Шеляженко.

 

Також Юрій Шеляженко вважає неправдивими твердження ВО «Свобода» про те, що він займається люстрацією і спільно з Анатолієм Шарієм та Олександром Чаленком створив «надзвичайну трійку» «суддів», «люстраційну комісію», щоб влаштувати «люстрацію» у формі «судилища» над Іриною Фаріон за планом її політичного гоніння режимом Януковича.

 

Пан Шеляженко додав до позовної заяви інтерв'ю сайту «Ревізор», де він заявив,  що  вважає будь-які вимоги піддати люстрації Ірину Фаріон провокацією політичних репресій та беззаконня,

 

Юрій Шеляженко каже, що  переконаний: «В основі ідеї люстрації лежить правовий нігілізм, оскільки не можна притягати до відповідальності за статус в суспільстві, хай навіть в тоталітарному, відповідальність має наставати лише за правопорушення».

 

Нагадаємо, парламентські журналісти звернулись до голови фракції ВО «Свобода» Олега Тягнибока з відкритим листом, у якому вимагають, щоб він «провів виховну роботу» всередині своєї фракції задля уникнення непорозумінь із журналістами.

 

Приводом для написання листа став інцидент  між Іриною Фаріон та журналістами 20 листопада, коли у відповідь на поставлене запитання кореспондента одного з телеканалів вона заявила: «Орлиці не сповідаються перед гієнами». Наразі  під листом до Олега Тягнибока підписались 36 журналістів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4764
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юний Орел
3828 дн. тому
припиніть судилище над Орлицею! Вона вступила у те лайно лише задля наукової карєри, що має розуміти кожна розумна людина. А у це лайно, тобто у партію Тягнибока, вона вступила лише задля депутатства - теж розумні зрозуміють. Але тоді в СРСР цинічні політичні опоненти типу Стуса, Чорновіла й Лукяненка зневажали її через те лайно, а тепер нові гієни паплюжать знову й знову. Бідна Орлиця борсається у лайні! Усе це явно замовні інсинуації, мета яких - не дати Орлиці піднятися на тефлонових крилах до Сонця Правди й Добра, до Сонцесяжної Програми й Мети. Слава нації! Слава Орлиці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду