У Донецьку невідомі побили учасників показу фільму про антифашиста Івана Хуторського

У Донецьку невідомі побили учасників показу фільму про антифашиста Івана Хуторського

18 Листопада 2013
2730
18 Листопада 2013
13:47

У Донецьку невідомі побили учасників показу фільму про антифашиста Івана Хуторського

2730
У Донецьку невідомі побили учасників показу фільму про антифашиста Івана Хуторського
У Донецьку невідомі побили учасників показу фільму про антифашиста Івана Хуторського

16 листопада у Донецьку, біля обласної бібліотеки для юнацтва  група невідомих напала на організаторів та гостей кінопоказу документального фільму про антифашиста Івана Хутороського «Іван. На згадку про нашого друга». Про це у Facebook повідомив один із постраждалих Всеволод Петровський.

 

Показ фільму, присвяченого пам'яті Івана Хуторського, учасника антифашистського руху в Москві, вбитого неонацистами 16 листопада 2009 в під'їзді власного будинку, мав розпочатись о 18.00.

 

«О 17.15 біля входу в бібліотеку відбувся перший напад. Двох хлопців, які прийшли на кінопоказ, оточили близько 15-20 молодих людей у ​​спортивних костюмах. Після короткої перепалки, з криком «антифашисти, готуйтеся вмирати» нападник бризнув в обличчя хлопцям газом з балончика, інші нападники почали бити хлопців. Після того, як ті опинилися на землі, невідомі продовжували наносити їм удари ногами. Після цього нападники пішли у бік вулиці Артема», - написав Всеволод Петровський.

 

Через 20 хвилин після першого нападу до бібліотеки знову підійшла група нападників. З приміщення бібліотеки до них вийшло п'ять гостей кінопоказу. Один з нападників дістав складаний ніж і почав погрожувати присутнім, інший знову бризнув з газового балончика. Незабаром нападники пішли, викрикуючи «Зіг хайль. Рудольф Гесс. Гітлерюгенд. СС».

 

Після першого інциденту працівники бібліотеки вирішили відмінили кінопоказ.

 

«Коли гості кінопоказу почали розходитись за ними почалася гонитва. Одна з дівчат, що тікала від нападників, повідомила, що вслід їй вони кричали: «Анті-антіфа», «Стій суко, будемо різати». Переслідуваним вдалося сховатися від нападників», - написав пан Петровський.

 

За інформацією організаторів , був побитий один з гостей заходу, що прийшов до бібліотеки самостійно. До ймовірних нападників ініціатори кінопоказу відносять членів угруповання «Север 8» та групи ультра-правих фанатів ФК «Шахтар».

 

Наряд міліції приїхав приблизно через 40 хвилин після інциденту, що трапився о 17.15. Потерпілим надали першу медичну допомогу. За словами співробітників міліції, на найближчих будівлях з'явилися графіті з нацистською символікою. Крім цього, за повідомленнями свідків, група з приблизно 20 наці-скінхедів, одягнених у камуфляжні костюми, чекала початку заходу біля бібліотеки ім. Крупської.

 

Як розповів пан Петровський, за фактом нападів на організаторів та гостей кінопоказу «Іван. На згадку про нашого друга» Ворошилівський райвідділ ГУМВС Донецька розпочав слідство.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду