Журналіста «Коммерсанта» Скоропадського звинувачують в участі у зриві презентації книги про Троцького (+ВІДЕО)

Журналіста «Коммерсанта» Скоропадського звинувачують в участі у зриві презентації книги про Троцького (+ВІДЕО)

17 Листопада 2013
5490
17 Листопада 2013
15:49

Журналіста «Коммерсанта» Скоропадського звинувачують в участі у зриві презентації книги про Троцького (+ВІДЕО)

5490
Кореспондент каже, що прийшов висловити свою громадянську позицію і поводився етично
Журналіста «Коммерсанта» Скоропадського звинувачують в участі у зриві презентації книги про Троцького (+ВІДЕО)
Журналіста «Коммерсанта» Скоропадського звинувачують в участі у зриві презентації книги про Троцького (+ВІДЕО)

Співорганізатор презентації книги «Український Троцький» Ніна Потарська вважає, що журналіст видання «Коммерсантъ-Украина» Артем Скоропадський причетний до зриву дискусії в книгарні «Є». Через це запрошений на захід професор Лондонського столичного університу (London Metropolitan University) Марко Бойцун не зміг виступити перед киянами, розповіла пані Потарська в інтерв`ю журналісту Олександру Чаленку.  

 

До книги «Український Троцький» увійшли перекладені українською статті одного з лідерів більшовицького відламу Російської соціал-демократичної робітничої партії. Презентації збірника відбулися також у Львові й Харкові. В Києві організаторами дискусії 13 лмстопада виступили книгарня «Є», соціалістичне об'єднання «Ліва опозиція» та Центр візуальної культури НаУКМА.

 

Ще до початку заходу, за словами Ніни Потарської, до книгарні почали підтягуватися представники ВО «Свобода». За поглядами вони є ідеологічними супротивниками організаторів.

 

«Вже за 30 хвилин до початку презентації в залі й поблизу книжкового магазину були люди, яких ми часто бачимо на акціях ВО "Свобода", - розповіла Ніна Потарська. - Василь Черепанін, як модератор, встиг сказати тільки пару слів, після чого можливості продовжити дискусію не було. Із залу стали викрикувати про Голодомор і українофобів. Журналіст Артем Скоропадський підбіг до виступаючих, кричав про Голодомор і гомосексуалізм (серед організаторів є представники ЛГБТ-спільноти. - ТК), намагався розштовхувати стільці в залі».

 

Артем Скоропадський у коментарях «Детектор медіа» зазначив, що на час проведення презентації перебував у відпустці й прийшов до книгарні висловити свою громадянську позицію. За його словами, він вважає Троцького представником людиноненависницької ідеології. «Він мав відношення до організації Голодомору, про що свідчать, зокрема, матеріали правозахисної історичної організації "Меморіал Василя Стуса"», - додав журналіст.

 

 

 

 

За словами Артема Скоропадського, він не порушував порядку й не розштовхував стільців, оскільки перебував у другому ряді залу.

 

Як підкреслив журналіст, він прийшлов сам, без товаришів. І зазначив, що як громадянин Росії він не може бути членом ВО «Свобода», а також не вважає, що в цій чи іншій украхнськый політичній партії є люди, які поділяють його погляди.

 

«Я розділяю громадянську позицію і журналістську роботу й ніколи їх не змішую, - наголосив він. - За стандартами видання "Коммерсантъ-Украина" я маю подавати в публікації точки зору всіх учасників конфлікту, і дотримуюся цього правила».

 

Відповідаючи на запитання «Детектор медіа» щодо того, чи вважає він свою поведінку під час дискусії етичною, Артем Скоропадський зазначив, що він поводився коректно. Галас у приміщенні, за його словами, стояв через те, що там зібралися ідеологічні супротивники. До того ж використання мікрофонів передбачено не було.

 

«Детектор медіа»

 

Фото, відео -  блог Олександра Чаленка на сайті «Української правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду