Санітарно-епідеміологічна служба перевірила УНІАН

Санітарно-епідеміологічна служба перевірила УНІАН

15 Листопада 2013
3478
15 Листопада 2013
16:12

Санітарно-епідеміологічна служба перевірила УНІАН

3478
Санітарно-епідеміологічна служба перевірила УНІАН
Санітарно-епідеміологічна служба перевірила УНІАН

Державна санітарно-епідеміологічна служба України перевірила відділ телевізійного моніторингу ТОВ «УНІАН» за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 1. Підставою для перевірки стало звернення Незалежної медіапрофспілки України (НПМУ). Про це повідомляє прес-служба медіапрофспілки.

 

Як повідомляє НМПУ, у підприємстві були виявлені такі порушення: офісні приміщення не обладнані припливно-витяжною системою вентиляції; в приміщеннях відсутні шафи для зберігання документів, магнітних дисків, стелажі, тумби; не обладнане побутове приміщення для відпочинку та прийому їжі; не надані дані про проходження медичних оглядів працівників згідно Наказу МОЗ України №246 від 21.05.2007 р.; місця загального користування знаходяться у незадовільному санітарному стані, не прибрані коридори, сходові клітини, туалети, не дотримується дезінфекційний режим; на території спостерігаються безпритульні собаки.

 

Однак генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий стверджує, що санітарно-епідеміологічна служба не знайшла порушень, а лише надала рекомендації підприємству: «Нам надали рекомендації щодо упорядкування і додаткового обладнання. З усім цими рекомендаціями ми працюємо і будемо дотримуватись відповідно до законодавства».

 

Також НМПУ інформує про те, що Деснянський міжрайонний відділ лабораторних досліджень ДУ «Київський МЛУДСЕУ» провів лабораторні та інструментальні дослідження освітленості, мікроклімату на робочих місцях та відібрав проби води з міського водопроводу (приміщення туалету загального користування). 

 

Нагадаємо, відділ телевізійного моніторингу ТОВ УНІАН розташовано на орендованих площах ВАТ «Київхімволокно» на третьому поверсі триповерхової будівлі.

 

28 серпня п'ятьом співробітникам інформаційного агентства УНІАН керівництво оголосило про їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Серед них - четверо редакторів сайту УНІАН, які взимку заявили про цензуру в УНІАНЛюбов Жаловага, Валентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович.

 

Журналісти підписали наказ про переміщення, але заявили, що він порушує умови колективного договору. Пізніше вони назвали це кадрове рішення «помстою за цензурний «ведмежий» скандал, переслідуванням за громадянську позицію та бажанням керівництва відсторонити їх від формування контенту на сайті».

 

Гендиректор УНІАН Вадим Осадчий назвав створення нового відділу телевізійного моніторингу і переміщення туди співробітників УНІАН оптимізацією бізнес-процесів і розширенням одного з напрямів діяльності агентства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду