МВС закликає журналістів одягати на масових заходах спеціальні жилети

МВС закликає журналістів одягати на масових заходах спеціальні жилети

7 Листопада 2013
3914
7 Листопада 2013
17:19

МВС закликає журналістів одягати на масових заходах спеціальні жилети

3914
МВС закликає журналістів одягати на масових заходах спеціальні жилети
МВС закликає журналістів одягати на масових заходах спеціальні жилети

Начальник Управління масових та спортивних заходів ДГБ МВС України Олег Матвєйцов заявив, що під час масових заходів журналістам важливо дотримуватися правил особистої безпеки - одягати спеціальні жилети для преси або мати при собі беджі. Таку заяву керівник підрозділу  зробив під час медичних навчань для журналістів, що відбулися у міліцейському відомстві 7 листопада.

 

«Аби об'єктивно висвітлювати діяльність міліції, в тому числі при забезпеченні громадського порядку під час проведення масових заходів, ми повинні налагодити взаємодію та конструктивний діалог зі ЗМІ, - наголосив Олег Матвєйцов.

 

За словами керівника підрозділу,  працівники міліції не заважають представникам ЗМІ бути присутніми під час масових заходів. «Єдине прохання - особиста безпека. Тому як рекомендація - мати при собі засоби ідентифікації: або жилет із написом «Преса», або відповідний бедж. Це дасть змогу убезпечити себе, а міліції, у свою чергу, виділити журналіста із натовпу», - сказав пан Матвєйцов.

 

Правоохоронець також зазначив, що працівники міліції у випадку вчинення протиправних дій стосовно журналістів вживають заходи в установленому законодавством порядку щодо установлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

 

Більш детально про засоби особистої ідентифікації представників ЗМІ розповів начальник Управління зв'язків з громадськістю Сергій Бурлаков. За його словами, жилети для преси розповсюджені по всіх регіонах держави. Тому під час масових заходів, аби бути помітними та виділятися із натовпу, представнику ЗМІ необхідно звернутися до відповідального працівника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду