У Черкасах автора політичного ток-шоу усунули з програми через «естетичну невідповідність»

У Черкасах автора політичного ток-шоу усунули з програми через «естетичну невідповідність»

6 Листопада 2013
4264
6 Листопада 2013
13:19

У Черкасах автора політичного ток-шоу усунули з програми через «естетичну невідповідність»

4264
У Черкасах автора політичного ток-шоу усунули з програми через «естетичну невідповідність»
У Черкасах автора політичного ток-шоу усунули з програми через «естетичну невідповідність»

Автор програми «Країна, яка нам потрібна» Валентин Чернявський заявляє, що  генеральний директор Черкаської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Рось» Олександр Трухманов видав усне розпорядження усунути його від створення проекту. Про це йдеться в заяві Валентина Чернявського до Національної спілки журналістів України (НСЖУ), повідомляє інтернет-видання «Прочерк».

 

«Серед причин, які були озвучені керівництвом під час прийому, названі: безграмотність, моя естетична невідповідність та неякісна підготовка до програм. На прохання пояснити, на чому ґрунтуються його твердження, керівник обласної телерадіокомпанії Трухманов О.Б. перейшов на ненормативну лексику», - стверджує Валентин Чернявський, повідомляючи, що додає аудіо запис розмови до своєї заяви.

 

При цьому автор та ведучий програми «Країна, яка нам потрібна» наголошує, що більше року її веде і жодних нарікань з боку керівництва та глядачів не виникало.

 

«Вважаю, що упереджене ставлення до мене, як до редактора ЧОДТРК виникло під час підготовки до запланованого ефіру ток-шоу «Країна, яка нам потрібна» (17.10.2013) та затвердженого в тематичному плані. Справа в тому, що тематика даної програми стосувались ходу виборчої кампанії 2013 року. Були запрошені відповідні гості і їх список на початковому етапі Трухмановим О.Б. був затверджений. За два дні до прямого ефіру, генеральний директор відмінив заплановану програму. Мотивацією було те, що я не запросив представника Центральної виборчої комісії, ЯКИЙ ПРАЦЮЄ У ЧЕРКАСАХ. На мої доводи стосовно того, що цієї людини фізично не існує, генеральний директор не звертав уваги», - переконаний Валентин Чернявський.

 

Автор програми Валентин Чернявський - третій зліва

 

Також він заявляє, що вихід ток-шоу «Країна, яка нам потрібна» на межі зриву, бо на сьогодні ніхто з працівників ТРК «Рось» не погоджується взятись за її створення.

 

«У той же час Трухманов О.Б. погрожував мені доганами, що призведе до подальшого звільнення з ЧОДТРК. Не так давно через тиск з боку генерального директора з телекомпанії звільнився редактор Станіслав Кухарчук. Згодом за тих же причин звільнився гостьовий редактор Денис Колесник. Враховуючи вищевикладене вважаю, що на телерадіокомпанії створюються неприйнятні умови для роботи», - заявляє Валентин Чернявський і просить НСЖУ захистити його інтереси як редактора.

 

Перший секретар Національної спілки журналістів України та голова Черкаської обласної організації НСЖУ Сергій Томіленко у коментарі виданню висловив своє занепокоєння ситуацією, що склалася на телеканалі «Рось». За його словами, у ЗМІ вже не раз лунали скарги журналістів на керівництво ОДТРК, що потребує більшого привернення уваги з боку медіаспільноти. Нині заява Валентина Чернявського знаходиться на розгляді в медіаюристів.

 

Керівник ОДТРК «Рось» Олександр Трухманов повідомив виданню «Прочерк», що не бажає коментувати ситуацію, зауваживши, що, можливо, прокоментує її згодом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду