Нападників на знімальну групу одеського телеканалу звільнили з-під варти

Нападників на знімальну групу одеського телеканалу звільнили з-під варти

29 Жовтня 2013
4151

Нападників на знімальну групу одеського телеканалу звільнили з-під варти

4151
Нападників на знімальну групу одеського телеканалу звільнили з-під варти
Нападників на знімальну групу одеського телеканалу звільнили з-під варти

Громадяни Російської Федерації Магомед Ельмурзаев і Магомед Джамалханов, які у серпні напали на знімальну групу одеського «Третього цифрового телеканалу», вийшли на свободу. Про це  повідомляє видання «Думская».

 

Закінчився термін утримання під вартою, який призначив їм Київський районний суд Одеси. За інформацією видання, слідство не наполягало на продовженні терміну утримання. Постраждалі журналісти  каналу Олексій та Дмитро Іщенки відкликали з міліції свої заяви , і тепер росіянам інкримінують не розбій, а хуліганство.

 

«Ті 60 діб , які вони провели в СІЗО, це нормальне покарання за таке правопорушення . У більшості випадків,, нападники на журналістів, уникають покарання. У цьому випадку - ні. Всі спірні моменти, включаючи матеріальний збиток, були врегульовані. Ми сподіваємося, що наступного разу вони десять разів подумають перед тим , як нападати на журналістів», - сказали в дирекції «Третього цифрового».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 21 серпня в Одесі двоє невідомих, які їхали на автомобілі Toyota, що порушував правила дорожнього руху, напали на журналіста Олексія Іщенка та оператора Дмитра Іщенка. Знімальна група «Третього цифрового телеканалу» зафіксувала протиправні дії на дорозі. За даними телеканалу, нападники нанесли тілесні ушкодження журналістам і пошкодили їх авто.

 

Підозрювані чоловіки були затримані міліцією. За фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 187 КК України (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває слідство.

 

23 серпня суд обрав запобіжним заходом для підозрюваних у нападі на знімальну групу одеського «Третього цифрового каналу» арешт строком на два місяці, доки триватиме розслідування.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду