Журналістка з Чернівців звернулася до міліції через погрози підприємця

Журналістка з Чернівців звернулася до міліції через погрози підприємця

21 Жовтня 2013
6168

Журналістка з Чернівців звернулася до міліції через погрози підприємця

6168
Журналістка з Чернівців звернулася до міліції через погрози підприємця
Журналістка з Чернівців звернулася до міліції через погрози підприємця

Кореспондент чернівецької газети «Версії» Галина Єреміца заявляє про погрози з боку підприємця Сергія Шехтера і подала відповідну заяву до  міліції. Про це журналістка повідомила «Детектор медіа», а також виданню ГолосUA.

 

Підставою для конфлікту між журналісткою і підприємцем стала публікація 10 жовтня у виданні «Версії» новини «Рись живе... у Великому Кучурові», у якій йшлося про те, що один з мешканців села у Сторожинецькому районі Чернівецької області тримає вдома рись, яка є твариною, що занесена до Червоної книги. За словами Галині Єреміци, наступного дня власник рисі зателефонував їй і почав погрожувати фізичною розправою.

 

Журналістка написала заяву на ім'я начальника Сторожинецького РВ УМВС України у Чернівецькій області з вимогою порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності.

 

«11 жовтня 2013 року мені зателефонував власник рисі - Шехтер Сергій Леонідович, мешканець с. Великий Кучурів, і почав висловлювати своє невдоволення з приводу того, що я опублікувала даний матеріал. Тон розмови був високим. Тобто на мене чинився тиск  зв'язку з розміщенням даного матеріалу. Дану телефонну розмову я розцінюю як погрозу фізичної розправи у зв'язку з моєю професійною журналістською діяльністю», - йдеться у заяві Галини Єреміци.

 

Як сказала журналістка «Детектор медіа», її заяву не внесли до ЄРДР через те, що у міліції не вбачають в інциденті ознак кримінального злочину.  

 

У прес-службі УМВС України в Чернівецькій області «Детектор медіа» підтвердили отримання заяви від Галини Єреміци та повідомили, що наразі її заява розглядається, а викладені факти перевіряються.

 

Журналістка також повідомила, що після публікації у видання «Версії» фактом приватного утримання рисі із Червоної книги зацікавилися міліціонери та екологи. «Ми сьогодні з екологами та міліціонерами  виїжджали до власника рисі, але ніхто ворота не відчинив... Екологи залишили у Великокучурівській сільській раді повідомлення для нього - з'явитися у пятницю у сільську раду. Паралельно відправили йому повідомлення заказним листом. Екологи кажуть, що рись вилучатимуть і передадуть у національний заповідник. Однак у них ще немає ухвали суду, а за цей час власник рисі може зробити з нею будь-що», - написала пані Єреміца.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду