Кузьмін: У Генпрокуратурі готові повідомити про підозру замовнику вбивства Гонгадзе

Кузьмін: У Генпрокуратурі готові повідомити про підозру замовнику вбивства Гонгадзе

16 Вересня 2013
5138
16 Вересня 2013
16:21

Кузьмін: У Генпрокуратурі готові повідомити про підозру замовнику вбивства Гонгадзе

5138
Кузьмін: У Генпрокуратурі готові повідомити про підозру замовнику вбивства Гонгадзе
Кузьмін: У Генпрокуратурі готові повідомити про підозру замовнику вбивства Гонгадзе

Перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що вже зібрано достатньо доказів, щоб повідомити про підозру замовнику вбивства журналіста Георгія  Гонгадзе. Про це він повідомив в інтерв'ю News24UA, яке опубліковане сьогодні, 16 вересня.

 

За словами Рената Кузьміна, слідство встановило замовника цього злочину і працює над встановленням і викриттям підбурювача та інших співучасників. Також в межах розслідування, як зазначив пан Кузьмін, проводяться слідчі дії  у кримінальній справі про насильницькі дії проти журналіста Олексія Подольського і народного депутата минулих скликань Олександра Єльяшкевича.

 

«Слідча група дуже ретельно вивчає інформацію про події тих років і про звичаї, що панували у владних колах України того часу, - сказав він. - Зібрано достатньо доказів для того , щоб повідомити про підозру у співучасті у вбивстві замовнику цього злочину».

 

У якому порядку направити справу до суду, визначає Генеральний прокурор України.

 

При цьому Ренат Кузьмін висловив сподівання, що відкритий судовий процес у справі про вбивство Георгія Гонгадзе допоможе Україні очиститися від негативного спадщини минулого і послужить справі відновлення справедливості. «Для слідчого підрозділу, яким я керую, розкриття цього злочину є справою честі. Слідчі багато зробили для того, щоб представити суду докази причетності деяких відомих осіб до скоєння цього злочину», - сказав він.

 

Нагадаємо, 16 вересня, виповнюється 13 років з дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. За організацію вбивства журналіста до довічного терміну був засуджений колишній начальник Головного управління кримінального розшуку МВС України генерал Олексій Пукач. Крім цього, у вбивстві звинуватили трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича. За безпосередню участь у вбивстві журналіста Миколу Протасова засудили до 13 років позбавлення волі , Валерія Костенка й Олександра Поповича - до одного року.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду