Охоронець Керченської міськради поскаржився в міліцію на журналістів

Охоронець Керченської міськради поскаржився в міліцію на журналістів

6 Вересня 2013
5841

Охоронець Керченської міськради поскаржився в міліцію на журналістів

5841
Охоронець Керченської міськради поскаржився в міліцію на журналістів
Охоронець Керченської міськради поскаржився в міліцію на журналістів

Охоронець Керченської міської ради Б. Гудзь написав заяву в міліцію зі скаргою на журналістів Центру журналістських розслідувань Сергія Мокрушина і «Керч.ФМ» Ірину Седову зі скаргою на поширення нібито неправдивої інформації про те, що охоронець перешкоджав здійсненню професійної журналістської діяльності. Про це повідомляє прес-служба Керченської міськради.

 

Прес-служба зазначає, що заяву пана Гудзя «зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та порушено кримінальну справу», щоправда, на сайті міськради не вказано, за якою статтею порушено провадження.

 

У коментарі «Детектор медіа» директор департаменту зі зв'язків з громадськістю та інформаційно-рекреаційної діяльності Ольга Архипенко повідомила, що справу нібито порушили «за наклеп». Ірина Седова ж повідомила, що справу порушено за статтею 383 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину».

 

«Вважаю всю цю ситуацію театром абсурду, адже з відео від 12 серпня про ці події, яке розміщене у нас на сайті, все зрозуміло», - додає пані Седова.

 

Тим часом прес-служба міськради Керчі зазначає, що «перебуваючи на робочому місці, Гудзь Б.М. діяв у рамках своїх посадових обов'язків».

 

Як уже писала «Детектор медіа», 12 серпня журналіст сайту «Ні корупції!» Микола Іващенко, який намагався взяти коментар у мера Керчі, був затриманий міліціонером-охоронцем. За словами журналіста, міліціонер спробував вирвати у нього фотоапарат. Прибулих на місце події колег пана Іващенка Сергія Мокрушина й Ірину Седову не пустили на другий поверх міськради, закривши турнікет. Коли колеги викликали міліцію, Микола Іващенко був звільнений через майже годину після «затримання». Потерпілий і свідки написали заяви про перешкоджання професійній діяльності журналіста.

 

Сергій Мокрушин повідомив «Детектор медіа», що поки йому не надходило жодних повідомлень від міліції про розслідування за заявою про перешкоджання журналістській діяльності. Пан Мокрушин також додав, що він навіть не знає чи внесена його заява до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за його словами міліція Керчі систематично не повідомляє про розслідування справ чи їх закриття.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду