Томенко звернувся до Генпрокуратури щодо ТРК «Бриз» і «Керч.ФМ»

Томенко звернувся до Генпрокуратури щодо ТРК «Бриз» і «Керч.ФМ»

6 Вересня 2013
6495

Томенко звернувся до Генпрокуратури щодо ТРК «Бриз» і «Керч.ФМ»

6495
Томенко звернувся до Генпрокуратури щодо ТРК «Бриз» і «Керч.ФМ»
Томенко звернувся до Генпрокуратури щодо ТРК «Бриз» і «Керч.ФМ»

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, член фракції «Батьківщина» Микола Томенко звернувся до генерального прокурора з проханням перевірити інформацію і вжити відповідних заходів щодо перешкоджання журналістській діяльності та утисків свободи слова відносно телерадіокомпанії «Бриз» та інтернет-видання Kerch.fm, які належать телекомпанії. Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

 

До голови Комітету звернулася зі скаргою на порушення конституційних прав та утиски з боку місцевої влади Керчі директор приватної телерадіокомпанії «Бриз» Олена Батракова.

 

У зверненні вона наводить низку фактів, які свідчать про перешкоджання професійній діяльності журналістів, та наголошує, що ця ситуація є помстою за принципову громадянську позицію ТРК «Бриз» та сайту «Керч.ФМ», за яку місцева влада домагається закриття цих ЗМІ.

 

Тож Микола Томенко просить Генпрокуратуру розібратися в ситуації та вжити необхідних заходів реагування.

 

Журналісти Керчі, як повідомляє Kerch.fm, звернулись до українців з проханням про допомогу і започаткувати акцію «Захистимо своє право на правду». У межах акції журналісти планують зібрати якомога більше підписів людей, яким небайдужа свобода слова, і далі заручитись підтримкою всеукраїнських та міжнародних правозахисних організацій.

 

«Мета заходу - привернути увагу уряду та громадськості до незаконних дій чиновників, які намагаються знищити свободу вираження думок в регіоні. Шановні жителі країни! Просимо кожного з вас приєднається до акції! Не залишайтеся байдужими до проблеми. Допоможіть захистити право кожної людини знати і говорити правду», - йдеться у заяві журналістів.

 

Нагадаємо, тиск з боку представників місцевої влади на редакцію Kerch.fm і ТРК «Бриз» почався на початку серпня.

 

12 серпня журналісти Kerch.fm провели мітинг на захист свободи слова в Керчі. 13 серпня Незалежна медіа профспілка звернулася до мера Керчі Олега Осадчого з вимогою припинити тиск на незалежне ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа, заступник міського голови Керчі Святослав Брусаков направив до ТРК «Бриз» листа з повідомленням про закінчення угоди на оренду землі та вимогою звільнити ділянку на вулиці Чернишевського, 47-а. Саме на цій ділянці розташована ретрансляційна вежа, з якої здійснюється мовлення 10 ФМ-станцій України на території Керчі.

 

28 серпня Олена Батракова заявила, що представники влади поскаржились на роботу сайту Kerch.fm і ТРК «Бриз» до Національної ради з телебачення і радіомовлення України. Вона розцінює це як продовження тиску на видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду