Члени Комітету ВР з питань свободи слова звернулися до Генпрокурора щодо нападу на журналіста ТВі

1 Вересня 2013
3885

Члени Комітету ВР з питань свободи слова звернулися до Генпрокурора щодо нападу на журналіста ТВі

3885
«Це вже непоодинокі факти - це вже оголошення відкритої війни журналістам з боку міліції»
Члени Комітету ВР з питань свободи слова звернулися до Генпрокурора щодо нападу на журналіста ТВі

Народні депутати фракції «Батьківщина» - члени Комітету ВР з питань свободи слова вимагають від Генпрокурора взяти під особистий контроль розслідування справи про побиття та пограбування журналіста, редактора програми «Автомандри» на каналі ТВі Віктора Міняйла співробітниками ДАІ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Батьківщини».

 

Звернення до ГПУ підготували голова Комітету Микола Томенко та народні депутати Олена Кондратюк, Юрій Стець, Олександр Абдуллін.

 

За словами Томенка, останні події в Україні продемонстрували «повну втрату довіри до міліції та керівництва МВС, яке закриває очі на звірячі факти побиття журналістів, народних депутатів».

 

«Це вже непоодинокі факти - це вже оголошення відкритої війни журналістам з боку міліції», - заявив Микола Томенко.

 

«Як голова профільного парламентського комітету, я звертаюсь особисто до Генпрокурора з вимогою взяти цю справу під особистий контроль, оскільки мова йде не тільки про перешкоджання професійній діяльності, а вже про насильницькі дії та рекет з боку так званих правоохоронців», - підкреслив пан Томенко.

 

Нагадаємо, напад на журналіста стався 31 серпня у селі Круглик Києво-Святошинського району. Біля світлофора авто Віктора Міняйла зупинили співробітники ДАІ, перевірили документи, а коли довідалися, що він везе гроші на дорогу операцію, затримали його та відібрали 2 тис грн. При цьому вони били, погрожували фізичною розправою й грубо обзивали редактора.

 

Пізніше з`ясувалося, що до цих дій вдалися співробітники спецпідрозділу «Кобра». За словами журналіста, вони звернулися до нього, щоби залагодити ситуацію. 

 

Відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 КК України («Перевищення влади або службових повноважень»).Розпочато службове розслідування.

 

З'ясування обставин інциденту взяв на контроль Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду