Тітушко і двоє обвинувачуваних визнали на суді свою провину (ФОТО). ОНОВЛЕНО

Тітушко і двоє обвинувачуваних визнали на суді свою провину (ФОТО). ОНОВЛЕНО

30 Серпня 2013
8040

Тітушко і двоє обвинувачуваних визнали на суді свою провину (ФОТО). ОНОВЛЕНО

8040
Тітушко і двоє обвинувачуваних визнали на суді свою провину (ФОТО). ОНОВЛЕНО
Тітушко і двоє обвинувачуваних визнали на суді свою провину (ФОТО). ОНОВЛЕНО

Сьогодні, 30 серпня, Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд справи проти Вадима Тітушка, Михайла Пшука, Сергія Приходька та Андрія Ярошенка, які звинувачуються у побитті журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя на мітингу 18 травня. Журналістів з відеокамерами до зали суду не пустили, повідомив «Детектор медіа» кореспондент «Відеотеки» Богдан Кутєпов.

 

За його словами, під час судового розгляду надійшло клопотання від адвоката обвинувачуваних про ухвалення вироку з урахуванням «Угоди про примирення». Тобто між трьома з чотирьох підсудних (крім Андрія Ярошенка) та позивачами Ольгою Сніцарчук і Владом Соделем укладена угода про примирення. Фактично це означає визнання вини обвинувачуваних за двома статтями. Як заявила Ольга Сніцарчук, вона очікує, що далі буде вибачення від Вадима Тітушка, Михайла Пшука і Сергія Приходька. Журналіст також очикує, що суд призначить покарання обвинувачених, які визнали свою вину. При цьому Андрій Ярошенко не погодився на підписання угоди про примирення.

 

Зараз суд вийшов у нарадчу кімнату, щоб порадитись і розмежувати справу в два окремих провадження: одне - щодо Андрія Ярошенка, інше - щодо Вадима Тітушка і ще двох обвинувачуваних.

 

О 15.00 суд оголосив про розмежування справи у два окремих провадження. Засідання у справі Вадима Тітушка, Михайла Пшука, Сергія Приходька подовжиться одразу, засідання у справі Андрія Ярошенка, який не визнав провини і не підписав угоди про примирення, перенесли на 13 вересня.

 

У коментарі «Детектор медіа» адвокат Андрія Ярошенка сказав, що його підзахисний не визнає обвинувачення за жодною зі статею (перешкоджання професійній діяльності журналіста та хуліганство), тому відмовився підписувати угоду про примирення. З його слів, Андрій Ярошенко шкодує, що опинився не в тому місці не в той час, і вважає, що має нести покарання за порушення громадського порядку.

 

Троє обвинувачених визнали свою провину 

 

Постраждалі журналісти очікують вибачень

 

Адвокати Ігор Федоренко (зліва) і Андрій Калмиков (справа) домовились про угоду

 

Як повідомляла «Детектор медіа», один з обвинувачених у протиправних діях проти журналістів Михайло Пшук визнав свою провину. Про це він заявив у суді 6 серпня. Також цю інформацію в коментарі журналістам підтвердив прокурор Віталій Панов, уточнивши що Михайло Пшук уже має судимість: він відбув п'ятирічне покарання.

 

Нагадаємо, столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента 5-го каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента  видання «Коммерсант-Украина» Владислава  Соделя.

 

З свого боку  Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) вимагає від міністра внутрішніх справ  Віталія Захарченка оприлюднити інформацію про притягнення до відповідальності працівників міліції, які не втрутились  у побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду