Журналісти 5-го каналу спростовують заяву міліції, що вони не мали посвідчень

Журналісти 5-го каналу спростовують заяву міліції, що вони не мали посвідчень

26 Серпня 2013
6333

Журналісти 5-го каналу спростовують заяву міліції, що вони не мали посвідчень

6333
Журналісти 5-го каналу спростовують заяву міліції, що вони не мали посвідчень
Журналісти 5-го каналу спростовують заяву міліції, що вони не мали посвідчень

Журналісти 5-го каналу, яким невідомі молодики в ніч на неділю, 25 серпня, перешкоджали проводити зйомку на Майдані Незалежності у Києві, стверждують, що представилися і мали посвідчення. Про це написала у своєму блозі на «Українській правді» журналіст Тетяна Даниленко, посилаючись на слова журналіста 5 каналу Анни Грішиної, яка була учасницею інциденту.

 

«За словами Ані Грішиної, знімальна група якраз представилася і мала посвідчення, а ось "тітушки" були без документів. Навіть на прохання міліції "охоронці" не змогли показати нічого, окрім загадкового посвідчення, яке мав один з них», - написала пані Даниленко.

 

За її словами, Грішина та оператор Андрій Верстюк мали зробити репортаж про те, як комунальні служби прибирають Майдан Незалежності після святкового концерту. Однак молодики у костюмах abidas «на правах господарів попросили знімальну групу не плутатися під ногами комунальників».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», о пів на п`яту ранку 25 серпня на Майдані Незалежності на журналістів 5-го каналу, які готували репортаж щодо прибирання міста по святкуванню 22-річниці суверенності, напали молодики спортивної статури. За словами журналіста каналу Анни Грішиної, вони штовхали її та оператора, випхали за огорожу, намагалися відібрати камеру, змушували видалити відео. Зрештою, як стверджує учасниця інциденту, охоронці відібрали штатив та відламали частину камери.

 

Після інциденту відділ зв`язків з громадськістю ГУ МВС Києва зазначив, що конфлікт між охоронцями та знімальною групою 5-го каналу виник через те, що журналісти  перебували на території демонтажу сцени та не мали при собі «жодної розпізнавальної символіки». У  ГУ МВС Києва також зазначили, що охоронці вдались заважали проводити зйомку через те, що переймалися безпекою знімальної групи 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду