Суд вирішив посмертно виправдати правозахисника Дмитра Гройсмана

Суд вирішив посмертно виправдати правозахисника Дмитра Гройсмана

12 Серпня 2013
6537

Суд вирішив посмертно виправдати правозахисника Дмитра Гройсмана

6537
Суд вирішив посмертно виправдати правозахисника Дмитра Гройсмана
Суд вирішив посмертно виправдати правозахисника Дмитра Гройсмана

Вінницький міський суд виправдав українського правозахисника Дмитра Гройсмана, який помер 5 серпня, за відсутністю складу злочину у справі щодо звинувачення правозахисника у поширенні порнографії. Про це 12 серпня оголосив суддя Юрій Ковбаса, повідомляє УНІАН.

 

Адвокат правозахисника Наталія Гурковська зазначила, що це рішення ще не є остаточним, адже воно має вступити в силу лише через 15 діб.

 

«Ми не вважаємо це перемогою, адже рішення може бути оскаржено в апеляційному та касаційному порядку. Проте головною метою цієї справи, яку переслідували правоохоронні органи, було припинити правозахисну діяльність Дмитра Гройсмана. На жаль, Гройсман припинив свою діяльність - через смерть, але її не припинить правозахисна група, яка продовжує свою роботу і працюватиме на захист прав людей», - сказала адвокат.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  правозахисник Дмитро Гройсман помер 5 серпня. Незважаючи на це, у Вінниці у день його похорону 7 серпня відбувся суд у справі щодо звинувачення правозахисника у  вчиненні публічної наруги над державними символами України  і у поширенні порнографії.

 

Під час суду державним обвинувачем було оголошено постанову про зміну обвинувачення підсудному, якою виключено епізод про публічну наругу над державними символами України та два епізоди за фактом розповсюдження зображень порнографічного характеру.

 

Також у дебатах під час засідання суду, прокурор орієнтувала суд на закриття кримінальної справи стосовно Дмитра Гройсмана за ч. 2 ст. 301 Кримінального кодексу України - у зв'язку зі смертю останнього. Під час судового засідання захист наполіг на подальшому розгляді справи до винесення виправдального вироку правозахиснику.

 

Нагадаємо,  9 серпня проект «Без Кордонів» ГО «Центр Соціальна Дія» публічно звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою повністю і публічно відмовитися від сфабрикованих звинувачень у справі померлого українського правозахисника Дмитра Гройсмана. Під зверненням почався збір підписів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6537
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду