У Луганську присутнім на освяченні храму журналістам видали жилети (ВІДЕО)

У Луганську присутнім на освяченні храму журналістам видали жилети (ВІДЕО)

21 Липня 2013
6923

У Луганську присутнім на освяченні храму журналістам видали жилети (ВІДЕО)

6923
і попросили «не лізти в гущу подій»
У Луганську присутнім на освяченні храму журналістам видали жилети (ВІДЕО)
У Луганську присутнім на освяченні храму журналістам видали жилети (ВІДЕО)

У Луганську журналістам, які висвітлювала освячення Святого Престолу Свято-Троїцького храму, міліція видала жилети із надписом «Преса». Про це повідоляє «Cxid.info».

 

Захід відбувся  20 липня в рамках святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Для проведення церемонії освячення та проведення літургії до Луганська прибув Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (Михайло Денисенко. - ТК).

 

 

Ще зранку у день освячення храм почали пікетувати люди з прапорами ПСПУ, а також імперськими чорно-жовто-білими прапорами, з іконами в руках. Пікетники вигукували: «Денисенко - розкольник», «Денисенко - Іуда».

 

«Боятися було нічого, але журналістів про всяк випадок одягнули в яскраво-салатові  жилети і попросили в гущу подій не лізти», - зазначає «Cxid.info».

 

Це перший у регіоні храм УПЦ КП. Нещодавно представники Української Православної церкви заявили зро перехід під юрисдикцію значної кількості парафій Української автокефальної православної церкви УАПЦ.

 

Як писала «Детектор медіа», практика маркування представників преси міліцією останнім часом стала поширеною. Так, журналістів зобов`язали вдягти яскраві жилети під час акцій опозиції «Вставай, Україно!» у Донецьку та на Хмельниччині. Про випадки перешкоджання діяльності ЗМІ під час цих подій не повідомлялося.
 
 
Раніше заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров оголосив: практика маркування була схвально оцінена керівництвом МВС та буде поширюватись на всі регіони України заради безпеки журналістів. 

 

«Детектор медіа»

Фото, відео - http://cxid.info

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду