Апеляційний суд  постановив, що «Житомир.info» не платитиме 30 тис. грн за коментарі на сайті

Апеляційний суд постановив, що «Житомир.info» не платитиме 30 тис. грн за коментарі на сайті

18 Липня 2013
5723

Апеляційний суд постановив, що «Житомир.info» не платитиме 30 тис. грн за коментарі на сайті

5723
Апеляційний суд  постановив, що «Житомир.info» не платитиме 30 тис. грн за коментарі на сайті
Апеляційний суд  постановив, що «Житомир.info» не платитиме 30 тис. грн за коментарі на сайті

10 липня Апеляційний суд Житомирської області відхилив апеляційну скаргу громадянина Закшевського А.С. і залишив без зміни рішення Королівського районного суду Житомира. Про це повідомляє «Житомир.info».

 

За інформацією «Житомир.info», 6 березня пан  Закшевський, який проживає в смт Гуйва Житомирського району, звернувся до Корольовського райсуду з позовом до «Житомир.info» щодо коментарів під матеріалом «Конфлікт у селищній раді Житомирського району: депутати хочуть звільнити селищного голову». Цю статтю було опубліковано на сайті 3 березня 2012 року, за рік до подання позовної заяви.

 

Позивач вимагав, щоб чотири коментарі, в яких згадується прізвище «Закшевський», видання визнало недостовірними та такими, що не відповідають дійсності, принижують честь, гідність та ділову репутацію, видалило їх  та спростувало недостовірну інформацію. Свій моральний збиток від коментарів пан Закшевський оцінив у 30 тисяч гривень. Крім того, сайт повинен був компенсувати витрати позивача на оплату судового збору у сумі 529,4 гривень.

 

10 червня Корольовський суд відмовив у задоволенні позову. Апеляційний суд постановив: апеляцію пана Закшевського відхилити, рішення Королівського райсуду Житомира залишити без змін.

 

Нагадаємо, що це вже не перша програна апеляційна справа, яка стосується коментарів до статті сайту «Житомир.info» -  «Конфлікт у селищній раді Житомирського району: депутати хочуть звільнити селищного голову». 14 червня Апеляційний суд Житомирської області залишив без змін рішення суду, який не задовольнив позов депутата Гуйвинської селищної ради Житомирського району Наталії Желєзнікової до сайту «Житомир.info». Тоді позивачка просила суд визнати недостовірними відомості, викладені на сайті, зобов'язати відповідача вибачитися перед нею за поширення недостовірної інформації, вилучити з сайту  інформацію, яка шкодить її репутації, та стягнути з власника «Житомир.info» 22 тисячі гривень моральної шкоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду