У Чернівцях створили міжредакційну первинну організацію НМПУ

У Чернівцях створили міжредакційну первинну організацію НМПУ

18 Липня 2013
4999

У Чернівцях створили міжредакційну первинну організацію НМПУ

4999
У Чернівцях створили міжредакційну первинну організацію НМПУ
У Чернівцях створили міжредакційну первинну організацію НМПУ

Чернівецькі журналісти створили Чернівецьку первинну міжредакційну профспілкову організацію Незалежної медіа-профспілки України. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

В установчих зборах організації взяли участь 13 осіб, які одностайно проголосували за створення «первинки», визнання статуту НМПУ, обрали комітет, ревізійну комісію, а також голову первинної організації і висунули представника до Ради НМПУ.

 

Очолив «первинку» власкор Національної радіокомпанії України Вадим Пелех, представником до Ради НМПУ висунули журналістку газети «Версії» Маріанну Антонюк.

 

Буковинські члени НМПУ відзначають, що створення медійної профспілки стало надзвичайно актуальним після нещодавніх подій в Чернівцях, коли журналістів не допустили на публічний захід в обласній державній адміністрації - зустріч влади з підприємцями.

 

На скликаній наступного дня після події прес-конференції перший заступник голови ОДА Георгій Галиць дозволив собі принизливі висловлювання на адресу чернівецьких журналістів, нагадують у прес-службі НМПУ. Зокрема, їхню спробу виконати професійний обов'язок і потрапити на захід в приміщенні суб'єкта владних повноважень (що є правом журналіста згідно з п.2 ст. 25 Закону України «Про інформацію») він назвав «спланованою провокацією», «флеш-мобом», а рівень чернівецької журналістики оцінив як «нижче плінтуса».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду