За фактом перешкоджання журналісту у Врадіївці відкрито кримінальне провадження

За фактом перешкоджання журналісту у Врадіївці відкрито кримінальне провадження

9 Липня 2013
8375

За фактом перешкоджання журналісту у Врадіївці відкрито кримінальне провадження

8375
За фактом перешкоджання журналісту у Врадіївці відкрито кримінальне провадження
За фактом перешкоджання журналісту у Врадіївці відкрито кримінальне провадження

Міліція визнала факт перешкоджання професійній діяльності спеціального  кореспондента LB.ua Максима Левіна за фактом затримання його правоохоронцями у Врадіївці (Миколаївська область) 3 липня. Про це «Детектор медіа» повідомив сам журналіст, який звернувся із відповідною заявою до правоохоронних органів.

 

Факт відкриття кримінального провадження на підставі заяви журналіста підтвердив начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков у відповіді на інформаційний запит інформагентства «Поряд з вами».

 

«До Врадіївського РВ з заявою звернувся фоторепортер Інтернет-видання LB.ua  та повідомив, що працівники міліції перешкоджають його професійній діяльності журналіста. Дану інформацію зареєстровано до ЄО № 1009 Врадіївського РВ УМВС з попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України», - йдеться у повідомленні МВС, яке наводить інформагентство.

 

Кримінальне провадження веде слідчий прокуратури Врадіївського району Миколаївської області Володимир Топчій. Про факт перешкоджання професійної діяльності журналіста чергова частина міліції доповіла міністру МВС.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 липня п'ятьох журналістів каналів TBi, «1+1» та інтернет-видання LB.ua було затримано міліцією буцімто за втручання у приватне життя і порушення права приватної власності. Як розповіли журналісти, вони  спробували поспілкуватися з дружиною екс-начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина. Господиня будинку відмовилася давати коментар. Через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями, які затримали журналістів і доправили їх до райвідділку.

 

Було відкрите кримінальне провадження на підставі порушення працівниками засобів масової інформації права на приватне життя. У той самий день затриманих відпустили. Згодом слідчий відділ Врадівського райвідділу закрив кримінальне провадження проти затриманих у Врадіївці журналістів LВ.ua, ТВі, «1+1».

 

3 липня журналіст LB.ua Максим Левін звернувся до Врадіївського РВ УМВС з заявою про перешкоджання працівниками міліції його журналістській діяльності. Журналісти «1+1» та ТВі, яких як і кореспондента  LB.ua було затримано, вирішили залишити інцидент без реагування. Як сказав пан Левіна «Детектор медіа», у рішенні подавати чи не подавати відповідні заяви, журналісти каналів слідували вказівкам юристів своїх телекомпаній.

 

«Детектор медіа»

Фото Юрія Луканова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду