Затримані у Врадіївці журналісти відмовилися свідчити проти себе

Затримані у Врадіївці журналісти відмовилися свідчити проти себе

4 Липня 2013
8943

Затримані у Врадіївці журналісти відмовилися свідчити проти себе

8943
Затримані у Врадіївці журналісти відмовилися свідчити проти себе
Затримані у Врадіївці журналісти відмовилися свідчити проти себе

Журналісти «1+1», ТВі та LB.ua, яких вчора, 3 липня, затримали у Врадіївці (Миколаївська область), написали заяву про відмову свідчити проти себе у кримінальному провадженні по 182-й статті ККУ. Про це «Детектор медіа» повідомив спеціальний кореспондент LB.ua Максим Левін.

 

Журналіст ТВі Володимир Сіляков  також повідомив через прес-службу каналу, що журналістів, які відмовились давати свідчення, викличуть на допит повісткою: «Нас запросили до райвідділу і вже там сказали, що щодо нас відкрито кримінальне провадження по 182-й статті. Ми вийшли із райвідділу, я відмовився давати будь-які пояснення чи свідчення або підписувати будь-які папери. Але слідчий сказав, що нас викличуть повісткою, тому що я відмовився».

 

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай порекомендував затриманим написати заяву про перешкоджання професійній діяльності (ст. 171 ККУ).  На його думку, затримання журналістів можна розглядати як провокацію, яка пов'язана з тим, щодо кого вони хотіли отримати інформацію.

 

УЗГ МВС України сьогодні, 4 липня, надіслало офіційне повідомлення, що міліція не затримала жодного учасника штурму райвідділу міліції у Врадіївці. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник Міністра внутрішніх справ України Віктор Дубовик: «Правоохоронці не затримали жодного з учасників штурму райвідділку міліції смт Врадіївка. Ми проводимо найретельнішу перевірку усіх фактів. Це в інтересах МВС». Таким чином, журналісти «1+1», ТВі та LB.ua виявилися єдиними, кого правоохоронці затримали, крім обвинувачуваних у зґвалтуванні місцевої мешканки, за фактом подій.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 липня п'ятьох журналістів TBi, «1+1» та LB.ua було затримано міліцією буцімто за втручання у приватне життя і порушення права приватної власності. Як розповіли журналісти, вони  спробували поспілкуватися з дружиною колишнього начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина. Господиня будинку відмовилася давати коментар. Через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина, яку викликала, дружина Синицького, з правоохоронцями у бронежилетах, які затримали журналістів і доправили їх до райвідділку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду