Георгієвську обрали членом Нацради з дозволу влади - Томенко

Георгієвську обрали членом Нацради з дозволу влади - Томенко

4 Липня 2013
7375

Георгієвську обрали членом Нацради з дозволу влади - Томенко

7375
Георгієвську обрали членом Нацради з дозволу влади - Томенко
Георгієвську обрали членом Нацради з дозволу влади - Томенко

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко назвав таким, що відповідає принципам влади і «сім'ї», сьогоднішнє, 4 липня, обрання парламентом Вікторії Георгієвської, висунутої фракцією Комуністичної партії України, новим членом Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться на персональному сайті нардепа.

 

«Влада продовжує діяти за принципом, що найважливіші посади в України можуть займати лише члени так званої "сім'ї". Інші, нецікаві для "сім'ї" посади можуть займати представники фінансово-політичних угрупувань при владі та обов'язково члени Партії регіонів, а посади з координаційними та наглядовими функціями, що зазвичай повинні делегуватись опозицією чи громадськістю, можуть займати члени Комуністичної партії як учасники парламентської більшості, яка підтримує Віктора Януковича», -  прокоментував обрання нового члена Нацради Микола Томенко.

 

Він також повідомив, чому опозиція не голосувала за призначення членів Нацради. За його словами, на прохання позафракційних депутатів, що виступають проти позбавлення мандатів народних депутатів О.Домбровського та П.Балоги, опозиція прийняла рішення не брати участі у голосуванні на знак протесту і солідарності з позафракційними депутатами.

 

Водночас, зазначив Микола Томенко, «було м'яко кажучи, великою несподіванкою, що три опозиційні фракції не брали участі у голосуванні, дотримуючись своєї позиції, а натомість позафракційні депутати, взяли активну участь у цьому голосуванні».

 

«Особливо неприємно і цікаво, що серед тих депутатів, які брали участь у голосуванні і підтримали кандидатуру КПУ, Григорій Заболотний - депутат від так званої "групи Петра Порошенка" і велика кількість депутатів з так званої "групи Володимира Литвина"», - заявив пан Томенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Вікторія Георгієвська обрана членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради. За відповідне рішення парламенту 4 липня проголосували 245 народних депутатів (Партія регіонів - 196, КПУ - 32, позафракційні - 17).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду