За фактом нападу на знімальну групу «Вікон-новин» в Ірпені міліція проводить перевірку

29 Червня 2013
5410

За фактом нападу на знімальну групу «Вікон-новин» в Ірпені міліція проводить перевірку

5410
Питання про кваліфікацію правопорушення вирішується
За фактом нападу на знімальну групу «Вікон-новин» в Ірпені міліція проводить перевірку

За фактом на знімальну групу «Вікон-новин» в Ірпені міліція проводить перевірку. Про це йдеться в повідомленні відділу зв`язків з громадськістю ГУМВС України.

 

«Триває перевірка. Міліція зареєструвала дану подію. Найближчим часом буде вирішено питання про кваліфікацію правопорушення згідно Кримінального кодексу України», - зазначено на сайті відомства.


За даними міліції,  слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, з’ясувала, що будівельники  намагалися заборонити відеозйомку будівельного майданчика, в результаті чого було пошкоджено відеотехніку оператора. Правоохоронці встановили всіх учасників конфлікту, опитали свідків та відібрали пояснення.

 
Як зазначено у повідомленні ГУ МВС України, оператору запропоновали пройти судово-медичну експертизу на предмет тілесних ушкоджень. Провести експертизу з метою з’ясування збитків, нанесених в результаті пошкодження апаратури він відмовився. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 27 червня на оператора «Вікон-новин» під час зйомок сюжету про забудову парків в Ірпені напали невідомі. За словами кореспондентки «Вікон-новин» Ірини Драбок, знімальная група СТБ разом з представниками інших центральних телеканалів (ІСTV та «1+1»)  перебувала на сесії Ірпінської міськради, де розглядалося питаннянової схеми зонування міста Ірпінь без збереження у ньому парків. Після засідання журналісти рушили до міста знімати зони нової забудови. На одній із забудовневідомі напали на оператора, скрутили йому руки та наносили побої. Вони пошкодили камеру та відібрали штатив, який вдалося повернути працівникам міліції. 

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5410
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду