Шеф-редактор «Коммерсанта-Украина» пояснив, чому видалив на сайті згадки про зв’язок Януковича з Курченком

25 Червня 2013
9208

Шеф-редактор «Коммерсанта-Украина» пояснив, чому видалив на сайті згадки про зв’язок Януковича з Курченком

9208
Шеф-редактор «Коммерсанта-Украина» пояснив, чому видалив на сайті згадки про зв’язок Януковича з Курченком

Шеф-редактор ВД «Коммерсантъ-Украина» Андрій Гоголєв  у публікації статті «Борис Тимонькин снялся с места» на сайті  вилучив абзац, у якому йшлось про можливий зв'язок бізнесмена Сергія Курченка з сином генпрокурора Артемом Пшонкою і сином президента Олександром Януковичем. Як свідчить з його коментаря «Детектор медіа», підставою для таких дій було те, що шеф-редактор запідозрив своїх співробітників у недобросовісності та некомпетентності.

 

Публікація була присвячена переходу банкіра Бориса Тимонькіна на роботу в групу Сергія Курченка СЄПЕК (ВЕТЭК).

 

Пан Гоголєв також зазначив, що усі видання в певних випадках вносять зміни у  матеріали під час їх публікації на сайті. Зокрема, за його словами, таке трапляється, коли у друкованій версії щось написано невірно.

 

«У цьому випадку  у мене є підстави запідозрити у некомпетентності та недобросовісності деяких своїх співробітників. Саме тому я це зробив. Я зараз з цим розбираюсь, це  внутрішня справа редакції», - сказав Андрій Гоголєв.

 

«Українська правда»  розцінила факт видалення частини статті на сайті «Коммерсантъ-Украина» як цензурування.

 

 

 У статті принтової версії видання за 20 червня містився вилучений пізніше абзац

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9208
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наблюдатель
4114 дн. тому
А как же московский Ъ? Тоже не компетентен? В январе депутат от партии "Свобода" Юрий Сиротюк обратился с запросом в Генпрокуратуру и Службу безопасности Украины для проверки деятельности ВЕТЭК, где одним из ее владельцев назвал Артема Пшонку, сына генерального прокурора страны. Член комитета Верховной рады по ТЭКу Сергей Пашинский (фракция "Батькивщина") утверждает, что вторым крупным бенефициаром ВЕТЭК является сын президента страны Александр Янукович. В самой компании это отрицают. Подробнее: http://www.kommersant.ru/doc/2213275
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду