Держкомтелерадіо зажадав 100-відсоткового покриття Миколаївщини цифровим сигналом

Держкомтелерадіо зажадав 100-відсоткового покриття Миколаївщини цифровим сигналом

18 Червня 2013
5343

Держкомтелерадіо зажадав 100-відсоткового покриття Миколаївщини цифровим сигналом

5343
Держкомтелерадіо зажадав 100-відсоткового покриття Миколаївщини цифровим сигналом
Держкомтелерадіо зажадав 100-відсоткового покриття Миколаївщини цифровим сигналом

Колегія Держкомтелерадіо України проаналізувала стан інформаційного простору Миколаївської області і визнала його задовільним, але звернула увагу, що не всі мешканці області мають доступ до цифрового мовлення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Члени колегії відзначили, що в області створено належні умови для вільного функціонування засобів масової інформації всіх форм власності. В області функціонує 44 ТРК, з них 5 - комунальних, 3 - державних, 36 - приватних.

 

Телеканал «Миколаїв» сьогодні охоплює аналоговим та цифровим сигналами 85% населення області, ефір обласного державного радіо покриває 100 відсотків території. Водночас існує нагальна потреба у технічному переоснащенні Миколаївської ОДТРК, зокрема, необхідно придбати обладнання сучасної пересувної телевізійної станції та репортажної радіорелейної лінії для передачі репортажів з місця подій.

 

Держкомтелерадіо відзначає, що в області здійснено певні заходи щодо розвитку цифрового телевізійного мовлення, яке сьогодні ведеться цілодобово і містить 32 телепрограми. Водночас цифрове мовлення доступне не всім - позбавлені можливості одержувати сигнал мешканці  Березанського, Очаківського районів та міста Очакова. У зоні нестійкого покриття цифровим сигналом мовлення знаходяться Єланецький, Арбузинський, Доманівський, Братський та Новоодеський райони.

 

Не всіх мешканців області забезпечено безкоштовними телетюнерами. До Держкомтелерадіо було передано 40238 заяв від мешканців області, тюнери надані 22744 громадянам. На думку членів колегії Держкомтелерадіо, вирішувати це питання необхідно і за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачивши в ньому видатки  на закупівлю телетюнерів для пільгових категорій населення.

 

Колегія Держкомтелерадіо України рекомендувала Миколаївській ОДА підготувати пропозиції щодо 100-відсоткового покриття території області цифровим сигналом мовлення та забезпечення пільгових верств населення засобами прийому цифрового сигналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5343
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду