НСЖУ та Український інститут розвитку медіа підписали меморандум

13 Червня 2013
5253

НСЖУ та Український інститут розвитку медіа підписали меморандум

5253
Спільно підвищуватимуть професійність українських ЗМІ
НСЖУ та Український інститут розвитку медіа підписали меморандум

13 червня Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Український інститут розвитку медіа уклали меморандум про співпрацю. Сторони домовилися про співробітництво в гуманітарній сфері - насамперед, у частині розробки та впровадження професійних медійних проектів. Зокрема, йдеться про організацію прес-клубів, прес-конференцій, семінарів, конференцій, круглих столів з актуальних питань суспільних відносин, проведення спільних конкурсів, оглядів тощо.

 

Також у рамках співпраці НСЖУ та Український інститут розвитку медіа обмінюватимуться інформацією про свою діяльність та оприлюднюватимуть її в ЗМІ. В разі виникнення необхідності (у зв'язку з діями влади чи інших державних структур або громадських організацій) проводитимуть спільні заходи на захист свободи слова.

 

Директор Інституту розвитку медіа Олена Громницька переконана, що медіаорганізації повинні діяти спільно для того, щоб підвищувати професійний рівень української журналістики та запобігати негативним тенденціям у професії. Зокрема, на її думку, нині потребує особливої уваги навчання молодих журналістських кадрів, адже здебільшого випускники профільних факультетів мають відірвані від практики знання. Також, на її думку, актуальною є проблема плюралізму медіа ресурсів, адже в нинішніх економічних умовах нелегко тримати марку професіоналізму ЗМІ.

 

«Українській медіаспільноті варто більше уваги приділяти питанням відповідальності та консолідації професійного середовища», - зауважила пані Громницька.

 

Голова НСЖУ Олег Наливайко відзначив, що Спілка відкрита до співпраці з медіаогранізаціями, які зацікавлені в розвитку української журналістики, захисті прав колег, відстоюванні свободи слова. «Є чимало прикладів, які засвідчують, що спільними діями ми можемо впливати на ті чи інші важливі рішення. Тому переконаний, що наша співпраця з Інститутом розвитку медіа буде результативною», - сказав Олег Наливайко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5253
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Класика
4126 дн. тому
"негативна тенденція у професії" - це коли прес-секретарка морально збанкрутілого чиновника стає недолугим редактором низькопрофесійного журналу, а коли журнал прогорає, вона очолює інститут, який вчить журналістиці. Класика жанру: хто сам не вміє - вчить інших
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду