Регіонал Олійник відкличе свій законопроект про контроль за інтернетом

Регіонал Олійник відкличе свій законопроект про контроль за інтернетом

12 Червня 2013
8212

Регіонал Олійник відкличе свій законопроект про контроль за інтернетом

8212
Регіонал Олійник відкличе свій законопроект про контроль за інтернетом
Регіонал Олійник відкличе свій законопроект про контроль за інтернетом

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник заявив про намір відкликати свій законопроект «Про захист інформаційного простору», який зобов'язує провайдерів блокувати доступ до ресурсів, що пропагують міжнаціональну ворожнечу, жорстокість, або порушують права і свободи громадян. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

За його словами, у нинішньому вигляді  законопроект не є бездоганним, адже у ньому розмиті критерії  насильства чи закликів до міжнаціональної ворожнечі. На його думку, не досконало виписане питання щодо проведення експертизи,  що може призвести до закриття будь-якого провайдера, і буде заблокована будь-яка інформація. «А я цього не хотів», - запевняє пан Олійник.

 

Депутат подякував журналістам і громадськості за реакцію на його ініціативу і запропонував разом подумати, як боротися з різними засобами пропаганди насильства.

 

«Але відмовлятися від наведення порядку в інтернеті не варто. Єдине - цей механізм має бути таким, щоб він не призвів до зворотного - що вже взагалі не буде інтернету. Цього ми не допустимо ніколи», - додав він.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  минулого тижня Володимир Олійник зареєстрував законопроект, яким пропонувалися ряд змін до законодавства, спрямованих на контроль за ресурсами мережі. У разі його прийняття провайдери змушені були б протягом доби після відповідного рішення суду на вимогу СБУ або МВС блокувати доступ до ресурсів, що пропагують міжнаціональну ворожнечу, жорстокість або порушують права і свободи громадян.

 

Крім того, Володимир Олійник мав намір зобов'язати інтернет-провайдерів за запитом СБУ чи управління МВС із боротьби з кіберзлочинністю надавати дані про своїх абонентів і споживані ними послуги. При цьому самі інтернет-користувачі про це не будуть знати, адже провайдери будуть позбавлені права повідомляти своїх абонентів про передачу такої інформації правоохоронцям.

 

«Визначення забороненої інформації в законопроекті дуже розпливчасті. Незрозуміло, хто буде проводити її аналіз - адже експертну комісію із захисту суспільної моралі уряд вирішив розпустити», - висловила свою думку виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду