Парламентська ТСК звернеться до ГПУ щодо кількох десятків фактів нападів на журналістів

11 Червня 2013
6898

Парламентська ТСК звернеться до ГПУ щодо кількох десятків фактів нападів на журналістів

6898
Вирішили члени Тимчасової слідчої комісії 11 червня
Парламентська ТСК звернеться до ГПУ щодо кількох десятків фактів нападів на журналістів

Віталій Ярема, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15 та розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, на черговому засіданні ТСК 11 червня оприлюднив 20 фактів нападів на журналістів, за даними Інституту масової інформації. Голова НМПУ Юрій Луканов пообіцяв надати ще кілька фактів. Члени ТСК Андрій Пінчук і Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) також передали кілька фактів тиску на журналістів - переважно представниками ВО «Свобода».

 

Віталій Ярема запропонував від імені ТСК по кожному факту звернутися до Генпрокуратури, а згодом присвятити цьому питанню окреме засідання комісії.

 

На другому засіданні члени комісії заслухали кореспондента 5 каналу Ольгу Сніцарчук, фотокореспондента газети «Коммерсант» Влада Соделя, кількох громадян, яким перешкоджали добратися на мітинг опозиції, що відбувся 18 травня, а також керівника громадянського руху «Спільна справа» Олександра Данилюка, який розповів про силовий розгін мирної акції представниками правоохоронних органів та свідчення народного депутата Ігоря Мірошниченка (фракція ВО «Свободи») про сумнозвісний БРДМ.

 

Оскільки на це засідання не були запрошені представники силових структур, член ТСК Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) запропонувала не ставити запитання виступаючим, а заслухати їх ще раз разом з силовиками. «Можливо,  у мене виникнуть додаткові запитання до журналістів після того, як ми заслухаємо представників правоохоронних органів», - аргументувала свою пропозицію народний депутат. Також вона запропонувала запросити на наступне засідання тих, хто їхав на БРДМ.

 

Нагадаємо, перший звіт про результати роботи ТСК відбудеться 21 червня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6898
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Noser
4127 дн. тому
test
пв
4128 дн. тому
Журналістам не личить займатися політичною діяльністю. А вони виступали на боці однієї із сторін. Так що мають те, що мають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду