Після акції під «Межигір'ям» у журналістки Тетяни Чорновол забрали авто

Після акції під «Межигір'ям» у журналістки Тетяни Чорновол забрали авто

10 Червня 2013
8957

Після акції під «Межигір'ям» у журналістки Тетяни Чорновол забрали авто

8957
Після акції під «Межигір'ям» у журналістки Тетяни Чорновол забрали авто
Після акції під «Межигір'ям» у журналістки Тетяни Чорновол забрали авто

Міліція забрала авто журналістки Тетяни Чорновол на штрафмайданчик після акції під резиденцією Віктора Януковича «Межигір'я» 6 червня. Про це повідомила сама журналістка у своєму блозі на «Українській правді».

 

В День журналіста Тетяна  Чорновол, за її словами, поїхала на традиційний журналістський захід під резиденцію «Міжгір'я» і втратила автомобіль. «Його забрала міліція і ось вже кілька днів він "закритий" на штрафмайданчику у Вишгороді», - пише журналістка.


«Автомобіль був по суті вкрадений, адже мене навіть поряд не було, коли евакуатор забирав його з майданчика-парковки біля сільського цвинтаря, де похований мій дідусь», - впевнена пані Чорновол.

 

Авто вилучено, за словами журналістки, згідно статті 265 частина 2. Журналістка повідомляє, що не може на разі забрати свій автомобіль. «Я намагалася забрати авто з штрафмайданчика в суботу. Однак стосовно мене на штрафмайданчику і в міліції існує інструкція, що авто я можу забрати лише з дозволу начальника Вишгородського райвідділу. Його на роботі не було і я не впевнена, що для мене він колись там буде», - зазначає Тетяна Чорновол.

 

Журналістка переконана, що нічого не порушувала.


«Цією статтею передбачено вилучення авто у разі скоєння водієм певних перерахованих правопорушень. Я не могла їх скоїти навіть тому, що мене і близько не було. За моєї відсутності автомобіль могли вилучити у випадку якщо "розміщення транспортного засобу у місці затримання суттєво перешкоджає дорожньому руху"», - написала журналістка.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», під час акції під «Межигір'ям» співробітники міліції погрожували журналісту «Української правди» Сергію Лещенку.

 

«Сьогодні під час акції під Межигір'ям до мене підійшов майор міліції, такий собі начальник відділу ОС та ЗМЗ Управління громадської безпеки Леонід Соляник. Він заявив, що, прямуючи до Межигір'я, я здійснив наїзд на співробітника міліції. Той начебто стояв на дорозі, що веде до житлового масиву, де розташована резиденція, а я його зачепив машиною», - пише пан Лещенко.

 

За його словами, за подібне правопорушення передбачене покарання згідно з Кримінальним кодексом. Водночас сам журналіст поширив відео, де може побачити, що жодна людина не постраждала.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8957
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
3980 дн. тому
Телекритика превратилась в отстойное место не из за этой статьи, эта еще нормальная, хотя необходимо было бы добавить интервью гаишника забравшего авто и протокол. А телекритика стала заказной однобокой джинсой. Это видно из очень многих статей.
ДимОК
3980 дн. тому
У Телекритики теперь вообще никакого баланса. Однобокое освещение конфликта
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду