Журналістка виграла суд у лідера «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»

Журналістка виграла суд у лідера «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»

4 Червня 2013
7009

Журналістка виграла суд у лідера «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»

7009
Журналістка виграла суд у лідера «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»
Журналістка виграла суд у лідера «Комітету виборців Донбасу», який назвав її «чмом»

Журналістка інтернет-видання «Остров» Ганна Іванова виграла суд у справі проти Олександра Хрякова, лідера «Комітету виборців Донбасу», який 25 жовтня 2012 року під час прес-конференції опозиційних кандидатів назвав її «незрозумілим чмом» і жестами показав, як треба вдарити її головою об підлогу. Про це повідомляє «Остров».

 

4 червня апеляційний суд Донецької області частково задовольнив апеляційну скаргу Ганни Іванової, яка стосувалася захисту честі, гідності та ділової репутації, а також відшкодування їй моральної шкоди.

 

Апеляційний суд визнав, що фраза «Непонятное чмо сидит - она говорит, кто я здесь такой? Так бы взять головой...» визнана судом як така, що принижує честь, гідність та ділову репутацію журналіста.

 

Відповідно до рішення суду Олександр Хряков має відшкодувати журналістці 500 гривень за нанесення моральної шкоди.

 

Позивач таким вироком суду задоволена і не має наміру його оскаржувати.

 

Як повідомляють «Новости Донбасса», близько 20 співробітників донецьких засобів масової інформації, а також блогери провели 4 червня пікет біля будівлі апеляційного суду на знак підтримки Ганни Іванової.

 

Нагадаємо, на прес-конференції 25 жовтня, коли Ганна Іванова поцікавилася, що за люди заважають ставити запитання спікерам, Олександр Хряков сказав: «Непонятное чмо сидит - она говорит, кто я здесь такой? Так бы взять головой...» і жестами показав, як би вдарив дівчину об підлогу.

 

Після цього журналістка подала позов до суду. Однак програла його: рішення про відмову в задоволенні позову прийняв 16 квітня суддя Кіровського районного суду Донецька Євген Сидоров. Під час розгляду справи представники пана Хрякова наполягали на тому, що слово «чмо» не є образливим і означає «части материального обеспечения».

 

Міністр юстиції Олександр Лавринович, коментуючи рішення суду, який не побачив нічого образливого у слові «чмо», заявив, що ображати журналістів неетично.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - novosti.dn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду