ТСК з розслідування нападу на журналістів 18 травня визначила регламент роботи й обрала секретарем Іллєнка

4 Червня 2013
6044

ТСК з розслідування нападу на журналістів 18 травня визначила регламент роботи й обрала секретарем Іллєнка

6044
ТСК з розслідування нападу на журналістів 18 травня визначила регламент роботи й обрала секретарем Іллєнка

Перший звіт про результати роботи парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ відбудеться 21 червня. Про це домовилися члени ТСК на першому засіданні 4 червня.

 

Члени комісії домовилися збиратися раз на тиждень щовівторка о 14:30.

 

Секретарем ТСК члени комісії обрали Андрія Іллєнка (фракція ВО «Свобода»). За його кандидатуру проголосували всі члени комісії, крім Олени Бондаренко.

 

Члени ТСК наголосили, що їм передусім потрібно захищати журналістів, тому що саме напад на журналістів найбільше обурив суспільство.

 

Однак Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) закликала колег читати пункт 1 постанови про створення ТСК, де йдеться про те, що депутати мають захистити в першу чергу громадян, які постраждали під час акцій, а винуватці мають бути покарані.

 

Ірина Геращенко (фракція УДАР) натомість наголосили, що треба зосередитися на журналістах.

 

Олена Бондаренко у відповідь зазначила, що не потрібно акцентувати увагу на назві комісії (у ній ідеться саме про представників ЗМІ). «Згадайте назву роману Дюма «Три мушкетери», де йдеться зовсім не про трьох мушкетерів», - навела вона приклад.

 

За словами голови ТСК Віталія Яреми (фракція ВО «Батьківщина»), члени комісії скерують запити до всіх фракцій з проханням надати факти перешкоджання громадянам, які хотіли добратися на акцію 18 травня в Києві, але їм зупиняли потяги, автобуси і машини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду