5 червня суд має голосити вирок у справі щодо побиття редактора «Коломийського вісника»

4 Червня 2013
5584

5 червня суд має голосити вирок у справі щодо побиття редактора «Коломийського вісника»

5584
5 червня суд має голосити вирок у справі щодо побиття редактора «Коломийського вісника»

5 червня Коломийський міськрайонний суд оголосить вирок у справі щодо замаху на життя головного редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем'яніва. Про це повідомляє Koмітет захисту українських журналістів (КЗУЖ).

 

Засідання розпочнеться о 16.00.

 

КЗУЖ, неодноразово  висловлював сподівання, що Коломийський міськрайонний суд з метою покарати як замовників, так і виконавців цього злочину, прислухається до аргументів постраждалого, громадської думки й виокремить справу про побиття Василя Дем'яніва в окреме провадження й відправить її на повторне досудове слідство. Однак це не було зроблено.

 

«Проведене міліцією  слідство, поверхове та за сценарієм, ретельно не вивчило ні умисел нападників, ні версій, пов'язаних із журналістською діяльністю та питанням власності редакції газети «Коломийський вісник». Постраждалий журналіст і внаслідок повторного півторарічного слухання в суді після апеляції   так нічого і  не дізнався про знаряддя злочину, яким це «тупим предметом» (битою, обрізком арматури чи металевої труби) зловмисники проламали йому череп та перебили ногу. Суд не зміг достеменно дослідити речові докази, тобто оглянути одяг потерпілого й наочно побачити знаки-порізи від ударів», -  йдеться у повідомленні КЗУЖ. 

 

Комітет  підтримує вимогу Василя Демяніва, який наполягає на додатковому розслідуванні справи і дослідженні всіх обставин вчинення злочину проти журналіста.

 

Як повідомлялося, ввечері 23 березня 2010 року двоє зловмисників заподіяли Дем'яніву тяжкі тілесні ушкодження та втекли з місця події після того, як в ситуацію втрутився чоловік, який став випадковим очевидцем злочину. Потерпілий отримав черепно-мозкові травми і перелом ноги, і пов'язує злочин із професійною діяльністю, а в міліції вважають, що це було побутове пограбування.

 

Нагадаємо, у квітні 2011 року було ухвалено обвинувальний вирок двом підозрюваним у здійсненому нападі на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем'яніва. Суд оголосив, що злочин було здійснено з метою пограбування. Однак сам постраждалий оскаржив це рішення і стверджує, що засуджені невинні, а на нього напали з помсти за критичні статті щодо коломийської влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5584
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду