Визначено переможців премії Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка

Визначено переможців премії Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка

24 Травня 2013
5089

Визначено переможців премії Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка

5089
Визначено переможців премії Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка
Визначено переможців премії Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка

23 травня відбулося вручення премії Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка, першогодиректора Інституту журналістики Київського Національного університету ім.Тараса Шевченка, за 2012 рік. Його лауреаткою в номінації «Молодий журналіст» стала випускниця Літньої школи журналістики назети «День», першокурсниця магістерської програми з журналістики УКУ,  львів'янка Христина Бондарєва. Про це йдеться на сайті видання.

 

Премія, започаткована за ініціативи Леоніда Кравчука, голови Наглядової ради Фонду розвитку журналістики ім.Анатолія Москаленка, має три номінації. Лауреатів визначають серед школярів, студентів та молодих журналістів. Найкращою серед студентів цього року, на думку журі, стала Лілія Козуб, студентка III курсу Інституту журналістики університету ім. Тараса Шевченка. Найкращою школяркою-журналістом визнали Ярину Цибу, ученицю 10 класу з Тального на Черкащині.

 

«Цю премію я отримала за статті, опубліковані до 1 січня 2013 року - зокрема , за матеріали, опубліковані у «Дні». Протягом двох років я проходила тут Літню школу і потім мої матеріали журі високо оцінило. Я дуже тішуся, що мала нагоду практикуватися тут. І головний редактор Лариса Івшина, і журналісти «Дня» доклали чимало зусиль, аби сформувати моє перше серйозне бачення практичної журналістики. Вчили аналізувати, думати. Це був дуже класний досвід для мене», - сказала Христина Бондарєва.

 

Нагородження премією стало для Христини Бондарєвої несподіванкою

 

«Родина Москаленків сьогодні докладає чимало зусиль для того, аби відстежувати роботу молодих журналістів, які тільки пробують себе у професії і їхні імена не є відомими журналістському середовищу, але вони намагаються відшуковувати ці не розкручені імена і таким чином підтримувати їх у подальшому розвитку», - зазначила лауреатка номінації «Молодий журналіст».

 

Премія ім. Анатолія Москаленка цього року вручалася вже вчетверте.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду