Верховна Рада не підтримала проведення слухань щодо розвитку національного телерадіопростору

23 Травня 2013
6076

Верховна Рада не підтримала проведення слухань щодо розвитку національного телерадіопростору

6076
Верховна Рада не підтримала проведення слухань щодо розвитку національного телерадіопростору

Верховна Рада не підтримала постанову  № 2859  про проведення парламентських слухань «Стратегія розвитку національного телерадіопростору до 2015 року» у вересні. За неї проголосувало лише близько 160 депутатів.

 

Перед голосуванням голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко наголосив на актуальності визначення стратегії розвитку телебачення та радіомовлення до 2015 року, коли Україна має перейти на цифру.

 

«Ми провели комітетівські слухання по впровадженню цифрового мовлення. Хоча цього недостатньо, але ми зробили серйозні висновки. Експерти зафіксували, що сьогодні тарифи, які визначені монополістом компаніє «Зеонбуд» для обласних і центральних телекомпаній за цифрове мовлення, якого ще фізично немає, завищені у п'ять разів. Більшість  компаній не здатна платити такий тариф. По-друге, більше 150 регіональних телекомпаній на сьогодні не отримали ліцензію на цифрове мовлення, і невідомо, якою буде їх доля після 2015 року. Найсумніший висновок, до якого ми прийшли, це те, що експерти, які за рішенням Нацради займаються розбудовою мультиплексів та інфраструктури для цифрового мовлення, не змогли нас переконати, що вони здатні покрити усю територію України сигналом цифрового мовлення», - наголосив Микола Томенко.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», ініціаторами  постанови були члени Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, Олена Бондаренко, Ігор Мірошниченко, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Рустам Раупов і Юрій Стець.

 

Нагадаємо,  у березні Верховна Рада не підтримала проведення парламентських слухань щодо цифрового мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду