Deutsche Welle поважає рішення членів журі і результати голосування за блог Білозерської

Deutsche Welle поважає рішення членів журі і результати голосування за блог Білозерської

13 Травня 2013
6870

Deutsche Welle поважає рішення членів журі і результати голосування за блог Білозерської

6870
Аргументом на користь Білозерської є те, що її номінував Найєм
Deutsche Welle поважає рішення членів журі і результати голосування за блог Білозерської
Deutsche Welle поважає рішення членів журі і результати голосування за блог Білозерської

Deutsche Welle, організатор міжнародного конкурсу блогів і медіа-активістів The Bobs, заявляє, що поважає рішення незалежних членів журі і результати голосування користувачів стосовно блогу Олени Білозерської. Хоча це не означає, що Deutsche Welle погоджується з окремими висловлюваннями автора блогу. Про це йдеться на сайті конкурсу.

 

Deutsche Welle наголошує, що кандидатів від України номінував незалежний член міжнародного журі Мустафа Найєм - український журналіст і блогер афганського походження (за умовами конкурсу The Bobs кандидатів номінують відомі блогери з різних країн світу).

 

Відповідно до обґрунтування Мустафи Найма, Олена Білозерська є однією з найактивніших і найвпливовіших українських блогерів, її блог сприяє відкритій дискусії про погляди і теми, які поширені в Україні. Йдеться, зокрема, і про правопопулістські погляди, які виникають через проблеми, що замовчуються враженими цензурою провідними ЗМІ. Блог не закликає до насильства чи екстремізму. У ньому є місце для різних поглядів, які нерідко стають предметом необхідної політичної дискусії у тому числі й завдяки блогу Білозерської, вважає пан Найєм.

 

За результатами онлайн-голосування, під час якого було висунуто десять кандидатур, цей блог Олени Білозерської отримав більшість голосів із суттєвим відривом (46%) і став переможцем за версією публіки серед україномовних блогів. Але приз журі він не отримав.

 

«Deutsche Welle поважає рішення стосовно номінації незалежних членів журі і результати голосування користувачів. Це не означає, що DW погоджується з окремими висловлюваннями автора блогу. Призами членів журі The Bobs нагороджуються онлайн-проекти, які відстоюють права людини і демократію в контексті свободи думок і які стимулюють розгортання відкритої дискусії в інтернеті», - йдеться на сайті конкурсу.

 

Мустафа Найом у коментарі Deutsche Welle щодо критики згаданої номінації зазначив: «Відомо, що Білозерська - блогер правих і, як це часто називають в Україні, патріотичних поглядів. І я хотів би наголосити, що я особисто далеко не завжди з нею погоджуюсь. Я не поділяю її ставлення до іноземців та деякі інші її погляди. Гадаю, це очевидно, що мені  - українцеві, який народився в Афганістані - огидні ксенофобські і радикальні ідеї. Тим не менше, я вважаю, що рішення номінувати блог на The Bobs 2013 - правильне. Як на мене, Олена Білозерська своїм блогом виконує важливу функцію в Україні - надає простір для відкритої дискусії про погляди і теми, які поширені у суспільстві».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», ініціативна група на чолі із головним редактором інтернет-журналу LIVA.com.ua Андрієм Манчуком звернулась до організаторів конкурсу The Bobs з петицією з вимогою скасувати його результати, за якими найкращим блогом українською мовою було визнано журнал Олени Білозерської.

 

У петиції вказано, що українська права журналістка і громадська активістка Олена Білозерська у своєму блозі «пропагує расистські та інші антидемократичні дискримінаційні ідеї», та що її публікації порушують умови конкурсу The Bobs.

 

Андрій Манчук на своїй сторінці у Facebook також ставить питання, чому організаторів конкурсу The Bobs не поінформували, що представлений від України блог містить пости під заголовком «Голокосту не було!» або уривки із художнього твору про Адольфа Гітлера, який, за словами Олени Білозерської, пише вона сама.

 

У відповідь на ініціативу представників лівих рухів громадські діячі та народні депутати почали підписувати петицію на захист Олени Білозерської. У петиції зокрема зазначається, що після перемоги блогу української журналістки Олени Білозерської у конкурсі The Bobs у номінації «Кращий блог українською мовою», упереджені щодо Олени Білозерської люди розгорнули в інтернеті кампанію проти неї, а також надіслали звернення до керівників Deutsche Welle. Підписанти петиції за захист блогерки стверджують, що Олена Білозерська систематично висвітлює різноманітні протестні акції, які проводять партії та організації різного політичного спрямування, а також - акції з виключно соціальними вимогами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду