Політолог і оглядач Слободчук подає до суду через напад на нього

9 Травня 2013
4706

Політолог і оглядач Слободчук подає до суду через напад на нього

4706
Політолог і оглядач Слободчук подає до суду через напад на нього
Політолог і політичний оглядач журналу «Эксперт Украина» Сергій Слободчук оскаржуватиме у суді напад на нього. Про це він сказав у коментарях «Детектор медіа».
 
Інцидент стався 9 квітня. Цього дня пан Слободчук перебував на одній з конференцій Інституту світової економіки. Тут, за його словами, на нього несподівано напав співробітник Інституту Максим Ялі. Перед цим він переслідував пана Слободчука у будівлі інституту та вигукував образи на його адресу. Коли ж пан Слободчук вийшов на ганок інституту, пан Ялі наздогнав його і вдарив ззаду в голову, а потім завдав ще кілька сильних ударів в область обличчя. Також, за словами потерпілого, Максим Ялі погрожував його вбити. 

Нині пан Слободчук перебуває на лікарняному із струсом мозку. 
 
ЗМІ звернулися до прокуратури міста Києва з вимогою дати адекватну оцінку фактом нападу на політолога і політичного журналіста. Також вони вимагають від керівництва Інституту світової економіки (в особі Володимира Греся) і Національної академії наук дати офіційні пояснення «неадекватній поведінці співробітника Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України» пана Ялі.
 
Заяву про напад сергій Слободчук раніше подав до Шевченківського РУВД. Матеріали передані до прокуратури Шевченківського району Києва. 
 
За словами Слободчука, мотиви нападника йому невідомі. «Я приїхав до інституту, щоб допомогти в організації конференції, яка мала відбутися 10 квітня. І як у журналіста у мене була можливість бути присутнім на конференції, була що можливість виступати, але я відмовився. Тому важко сказати у якій ролі я перебував там у день нападу», - розповів він ТК. 
 
За словами пана Слободчука, до побиття він був знайомий з Максимом Ялі, а в 2006 році вони брали участь у виборах у складі команди «Народного блоку» Володимира Литвина. Також чоловіки інколи спілкувалися в рамках громадських проектів спільного знайомого викладача. Про кого саме йдеться, пан Слободчук не уточнив, «аби педагогу не було соромно за одного зі своїх учнів». 

«У нас не було конфліктів. За кілька днів до побиття від до мене телефонував з приводу статей про Митний Союз На "Українській правді", ми спокійно щось обговорювали... А під час зустрічі в інституті він звинуватив у тому, що я не повідомив йому про зустріч з нашим спільним викладачем кілька днів до того. Але я ніколи таких зустрічей не організовував», - додав Сергій Слободчук. 

За його словами, на допиті у слідчого за кілька днів після нападу Ялі заявив, що це Сергій Слободчук напав на нього. Пізніше він звернувся до судмедекспертизи і подав до РОВД заяву на Слободчука із звинуваченням про напад.
 
«Детектор медіа» сподівається отримати коментар Максима Ялі та представників правоохоронних органів.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду