Голова «Комітету виборців Донбасу» заявив, що його «підставили» у конфлікті з журналісткою

Голова «Комітету виборців Донбасу» заявив, що його «підставили» у конфлікті з журналісткою

3 Травня 2013
5533

Голова «Комітету виборців Донбасу» заявив, що його «підставили» у конфлікті з журналісткою

5533
Голова «Комітету виборців Донбасу» заявив, що його «підставили» у конфлікті з журналісткою
Голова «Комітету виборців Донбасу» заявив, що його «підставили» у конфлікті з журналісткою

Голова «Комітету виборців Донбасу» Олександр Хряков заявляє, що конфлікт з журналісткою інтернет-видання «Острів» Ганною Івановою спровокований головним редактором інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексієм Мацукою. Про це йдеться у відео-коментарі Олександра Хрякова з приводу інциденту, який він дав «Радіо Свобода».

 

«Це свідомо розігране дійство. Мацука приписав мені напад на журналістку і зрив прес-конференції. Ні того, ні першого не було. До цього випадку я Іванову в очі не бачив, навіть прізвища такого не чув.  Навіщо мені здалась, ця Іванова?  Я що - звір з рогами, щоб нападати?», - говорить Олександр Хряков.

 

За словами Голови «Комітету виборців Донбасу», слово «чмо» він вжив у значенні «части материального обеспечения» і адресував його групі осіб, яка спровокувала його на грубість своїм висловлюванням: «Шкода, що Вас похоронили лише в Інтернеті, а не наживу».  Одночасно з цим висловлюванням з іншого боку залу пані Іванова почала задавати запитання. За словами пана Хрякова, він вирішив відреагувати на недоречний виклик із залу і не вслухався у запитання журналістки.

 

«Я глянув  на ту групу, яка «гавкнула» про мої похорони, а їх немає. Сидить одна людина, решта  розбіглась мене фотографувати. Я кажу «непонятное чмо» сидит, а она спрашивает». На відео це також можна почути», - розповідає Олександр Хряков.

 

Голова «Комітету виборців Донбасу» також зазначив, що суддя запропонував відправити відео на експертизу, але журналістка інтернет-видання «Острів» Ганна відмовилась.

 

«В суді я давав такі ж показання. Коли суддя отримала матеріали справи постало питання про виклик свідків. Подивилися відео -  все стало зрозуміло. Коли зважили всі аргументи за та проти, то Іванова з адвокатом вийшли порадились і вирішили не викликати свідків», - прокоментував Олександр Хряков.

 

Голова «Комітету виборців Донбасу» додав, що і з його боку можна запросити  п'ять-вісім свідків. За його словами  журналістка Бі-Бі-Сі  Ліна Кущ також може стати свідком у суді. «Я не знаю чи є у Ліни Кущ почуття гідності, крім журналістського посвідчення Бі-Бі-Сі, але вона це також підтвердить, як і Іванова», - сказав Олександр Хряков.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», Ганна Іванова подала апеляцію на рішення районного суду Донецька, яким їй відмовили у задоволені позову проти голови ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександра Хрякова.

 

У відео-коментарі Голова «Комітету виборців Донбасу» заявив, що обов'язково прийде на суд, де будуть розглядати апеляційну заяву Ганни Іванової.

 

«Я прийду в Апеляцію і приведу з собою людей, і якщо мої люди не так демократично виховані, то випишуть вам там ****,отримаєте те, чого так хотіли»,  - сказав Олександр Хряков.

 

Нагадаємо, на прес-конференції 25 жовтня Олександр Хряков, коли  Ганна Іванова поцікавилась, що за люди заважають ставити запитання спікерам, сказав: «Непонятное чмо сидит - она говорит, кто я здесь такой? Так бы взять головой...» і жестами показав, як би вдарив дівчину об підлогу.

 

Після цього журналістка подала позов до суду. Однак програла його, рішення про відмову у задоволенні позову прийняв 16 квітня суддя Кіровського  районного суду Донецька Євген Сидоров.  Під час розгляду справи представники пана Хрякова наполягали на тому, що  слово «чмо» не є образливим і означає «части материального обеспечения».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що ображати журналістів неетично. Про це він заявив, коментуючи рішення одного із донецьких районних судів, який не побачив нічого образливого у слові «чмо» на адресу журналіста інтернет-видання «Острів».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5533
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду