Кирило Лукеренко і Денис Бігус залишають ТВі

Кирило Лукеренко і Денис Бігус залишають ТВі

2 Травня 2013
10773

Кирило Лукеренко і Денис Бігус залишають ТВі

10773
Про рішення інших журналістів-розслідувальників ТВі поки невідомо
Кирило Лукеренко і Денис Бігус залишають ТВі
Кирило Лукеренко і Денис Бігус залишають ТВі

Редактор програми журналістських розслідувань «Знак оклику» Кирило Лукеренко (на фото) та журналіст розслідувальних програм Денис Бігус, переможець конкурсу «Честь професії», звільняються з каналу ТВі. Цю інформацію бюро «Свідомо» «Детектор медіа» підтвердив пан Лукеренко.

 

«Ми робили розслідування (зміни власності каналу ТВі. - ТК) зі "Знаком оклику" і подумали, що в ситуації, яка склалася, нелогічно залишатися», - пояснив пан Лукеренко причини звільнення.

 

«Сказати, що я сказав і залишитися після цього працювати було б як мінімум трохи дивно», - написав на своїй сторінці у Facebook Денис Бігус.

 

Про рішення з приводу роботи на ТВі інших журналістів розслідувальних програм «Знак оклику» і «Тендер-ньюз» панові Лукеренку наразі невідомо. «Хтось іще може вирішити (піти чи залишитися. - ТК). У кожного своя ситуація: діти, кредити...», - каже він.

 

Ведуча «Тендер-ньюз» Наталія Седлецька сказала «Свідомо», що не готова коментувати своє майбутнє на каналі.

 

Сам Кирило Лукеренко має багато планів, але конкретних пропозицій щодо подальшої роботи поки не має.

 

Нагадаємо, журналісти «Знаку оклику» і «Тендер-ньюз» Наталія Седлецька, Денис Бігус, Тетяна Шустрова, Любомир Ференс і Максим Савчук провели власне розслідування щодо законності передачі контролю над телеканалом. Свої висновки вони оприлюднили у спецвипусках програм, що вийшли 30 квітня у вечірньому ефірі ТВі. З розслідування випливає, що Олександр Альтман, який називає себе новим власником ТВі, не надав жодних доказів цього та має борги за споживчими кредитами.

 

Новопризначений гендиректор ТВі Артем Шевченко, який є ведучим «Знаку оклику», заявив, що не вважає матеріал зробленим професійно, але погоджується на його оприлюднення, щоб не перешкоджати діяльності своїх журналістів.

 

Раніше, 29 квітня, 32 журналісти ТВі заявили про своє звільнення з каналу, оскільки не можуть гарантувати своєму глядачеві надання об'єктивної та неупередженої інформації і вважають, що люди, які називають себе новими власниками та менеджерами телеканалу, зруйнували репутацію ТВі.

 

Кирило Лукеренко народився в Києві, закінчив Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, навчався також в Америці, Угорщині, Великобританії. У журналістиці - з 1988 року. Працював у студії Олександра Ткаченка «Нова студія», в українській службі BBC, у новинах Нового каналу (випусковим і шеф-редактором), у компанії «НІС» (випусковим редактором «Подробностей» на «Інтері»), очолював редакцію публіцистичних програм НТН, був прес-секретарем Арсенія Яценюка, з 2012 року - на ТВі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду