Кожара згадав про безкарність злочинів проти журналістів

Кожара згадав про безкарність злочинів проти журналістів

2 Травня 2013
5448

Кожара згадав про безкарність злочинів проти журналістів

5448
Кожара згадав про безкарність злочинів проти журналістів
Кожара згадав про безкарність злочинів проти журналістів

Напередодні Всесвітнього дня свободи преси діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що злочини проти журналістів та медіапрацівників не можуть залишатися безкарними. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

 

«На превеликий жаль, навіть у регіоні ОБСЄ є причини для занепокоєння у зв'язку із неналежним дотриманням прав журналістів, включно з питанням їхньої безпеки. Багато нападів на них залишаються нерозкритими, а виконавці і замовники - непокараними. Такий стан справ є неприйнятним. Усі журналісти та медіапрацівники мають виконувати свої професійні обов'язки без страху, у безпечних умовах. Злочини проти них не можуть залишатися безкарними» - заявив Леонід Кожара.

 

За його словами, українське питання свободи ЗМІ належить до ключових пріоритетів українського головування в ОБСЄ: «Тематика цьогорічного Всесвітнього дня свободи преси відображає щоденну роботу ОБСЄ. Наш представник з питань свободи ЗМІ підтримує держави-учасниці ОБСЄ у пошуку шляхів забезпечення безпеки журналістів та протидії безкарності».

 

Також, як повідомляє прес-служба, цього року буде проведено семінар ОБСЄ з питань законодавчого забезпечення свободи ЗМІ. Держави-учасниці ОБСЄ та інші партнерські організації матимуть змогу обмінятися практичним досвідом та обговорити виклики, які стоять на шляху вдосконалення законодавства і політики у сфері свободи ЗМІ, включаючи шляхи якнайповнішого виконання зобов'язань ОБСЄ на національному рівні.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - tsn.ua з ефіру ICTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду