Журналістів 5-го каналу викликали на допит щодо мітингу, коли у депутаток кидали сніжками

17 Квітня 2013
7469

Журналістів 5-го каналу викликали на допит щодо мітингу, коли у депутаток кидали сніжками

7469
Журналістів 5-го каналу викликали на допит щодо мітингу, коли у депутаток  кидали сніжками

Міліція викликає на допит журналістів 5-го каналу, які були присутні на мітингу під Верховною Радою або працювали в парламенті 2 квітня. Як відомо, саме в цей день в жінок-народних депутатів від Партії регіонів кидали сніжками. Про виклик на допит повідомляє сайт 5-го каналу з посиланням на записи у Facebook кореспондентів каналу Олексія Братущака та Ольги Сніцарчук. Факт виклику на допит також підтвердила «Детектор медіа» прес-служба телеканалу.

 

Як інформують журналісти 5-го каналу, до них зателефонував чоловік, який назвався співробітником відділу карного розшуку міліції Печерського району Києва. На запитання, звідки він отримав номери їх телефонів, невідомий відповів, що їх надав оператор мобільного зв`язку.

 

«І мій телефонний номер потрапив у ...наданий оператором список абонентів, рекомендованих для перевірки у звязку з інцидентом. Тому я повинна явитися для дачі пояснень і свідчень. Де була в цей час, що робила і що бачила. Пояснила, що як парламентський журналіст працювала УСЕРЕДИНІ ради. Сніжки бачила на відео. І навіть монтувала. Голос однак рекомендував явитися. Сподіваюся, була переконлива, що моє перебування у будівлі ради на поцілення сніжками у депутатів не впливає», -  написала на своїй сторінці у Facebook Ольга Сніцачук.

 

Як повідомляє прес-служба 5-го каналау, жодних офіційних запитів з міліції журналісти не отримували.

 

На запитання «Детектор медіа», чи планують  журналісти 5-го каналу йти на допити до міліції, у прес-службі телеканалу відповіли: «У зв'язку з тим, що журналісти не отримали офіційного запиту на допит, відповідно, вони туди і не збираються, а всі пояснення вони виклали особам, які дзвонили».

 

Також на допит у справі про закидування сніжками, телефоном викликали відповідального за зв'язки з громадськістю у КМО ВО «Свобода» Олександра Аронця. Офіційної повістки він не отримав і прийти на допит відмовитися. Про це Олександр Аронець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами пана Аронця, правоохоронці отримали перелік номерів телефонів усіх учасників мітингу - які перебували біля Верховної ради 2-го квітня і тепер дзвонять їм, розпитуючи імена та місце проживання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду