У Запоріжжі проти журналіста-політтехнолога застосували заточку (ОНОВЛЕНО)

13 Квітня 2013
6086

У Запоріжжі проти журналіста-політтехнолога застосували заточку (ОНОВЛЕНО)

6086
Павло Золотарьов пов`язує напад із журналістською діяльністю
У Запоріжжі проти журналіста-політтехнолога застосували заточку (ОНОВЛЕНО)

У Запоріжжі скоєно збройний напад на редактора РІА «Новый Регіон» Павла Золотарьова, повідомляє сайт агентства. Невідомий завдав йому кількох ударів заточкою.

 

У коментарях «Детектор медіа» пан Золотарьов сказав, що є журналістом і редактором запорізького корпункту РІА «Новый Регион», який відкривався «за його кураторства». Місцеві журналісти відзначають роботу пана Золотарьова у сфері політичного PR. За освітою він є юристом і політтехнологом. Також брав участь у виборах на 2-му мажоритарному окрузі Сімферополя від Партії регіонів.

 

У ніч на 13 квітня журналісту зробили операцію. Загалом лікарі нарахували 7 поранень  - 4 в обличчя, одне в шию, ще два - в стегно. Нині стан пана медики оцінюють Золотарьова задовільний, він продовжує перебувати в лікарні. Як відзначив у коментарях ТК Павло Золотарьов, його одужання - справа кількох тижнів. «А про психологічні наслідки я ще не думав», - додав він.

 

 

Новый Регион: На Украине совершено вооруженное нападение на журналиста ''Нового Региона'' (ФОТО)

 

За даними «Нового Регіону», увечері 12 квітня нападник переслідував пана Золотарьовау ліфті. «Зі мною до ліфта увійшов чоловік років 35-37, натиснув кнопку ліфта на 6 поверх (мені вище, на 8-й). І звернувся до мене: "А ти - Паша, так?". Я кажу: "Так, а що?". Він: "Так там тебе у дворі хлопці якісь шукали". Я замислююся (бо нікого не знаю), і в цей час мені прилітає заточка в праву щоку. Удару не відчув, і тут же маю ще двічі в ліву щоку і в шию. Перехоплюю руку, він перекидає заточку в ліву і б'є мене два рази в стегно (майже дістав артерію). Після цього я б'ю його лобом у ніс. Відчиняються двері 6 поверху, і він зникає», - розповів пан Золотарьов.


Павло Золотарьов пов'язує інцидент з журналістською діяльністю. Він відзначає, що «агентство різко критикувало мера Запоріжжя Олександра Сіна, публікувало відомості депутатів Верховної Ради про спайці міського керівництва з "кримінальним смотрящим"» . Як розповів редактор у коментарях ТК, протягом кількох тижнів журналісти агентства готували публікацію «"Смотрящим" из Запорожья начинают интересоваться в Киеве». «Зокрема, ми ставили запитаня народним депутатам - вони знають про те, яка ситуація в Запоріжжі, однак не реагують на це», - сказав пан Золотарьов. На його думку, саме через цю публікацію, яка з`явилася на сайті агенства 11 квітня, йому помстилися.

 
Після інциденту вын звернувся до міліції. Правоохоронці прибули до лікарні вночі 13 квітня. «Під час складання заяви представники міліції )Хортицького райвідділу ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області. - ТК) намагалися переконати мене, що тут має місце "хуліганка", а не переслідування через професійну діяльність. Довелося телефонувати до прокуратури», - розповів редактор. Він додав, що після того, як представники прокуратури прибули до лікарні, близько третьої ранку заяву було складено.

 

Як розповів у коментарях ТК начальник відділу зв'язків з громадськістю УМВС в Запорізькій області Олексанр Вовкодав, повідомлення до міліції щодо інциденту надійшло о 22. 45. Заяву пана Золотарьова взято під особливий контроль і внесено до Єдиного реєстру досудових рослудувань. Її порушено за пунктом 4 статті 296 Кримінального кодексу (злісне хуліганство),  «оскільки йдеться про порізи, а не про тяжкі тілесні ушкодження, як у статті 121». Пан Вовкодав додав, що перша версія з-поміж багатьох, які розглядають правоохоронці у розслідуванні нападу - професійна діяльність постаждалого. 

 

«Детектор медіа» з`ясовує обставини інциденту.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://nr2.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6086
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
haha
3998 дн. тому
izvestia.com.ua/ru/news/13261/1 берите пример! оттуда: "Стоит отметить, что в Запорожье Павел Золотарев известен не как журналист, а как организатор ряда мелких политических провокаций. В частности, несколько лет назад в Запорожье псевдожурналистка Алина Котенко (она же Разумовская) заявила, что ее избил глава «Молодых регионов» Валерий Несчетный. Недавно в сети Facebook, Павел Золотарев сообщил, что «проект Алина Котенко» - это была спланированная провокация, направленная против тогдашнего губернатора и главы ЗООПР Бориса Петрова."
валэра
3998 дн. тому
"інциденту вын звернувся до міліції") какой повод - такой и материал. "майже дістав артерію" лучше б он до половых органов достал
Гость
3999 дн. тому
Это ж не первая его такая постановка. До этого "жертвой" Котенко была) Потом только вылезло, что он сочинил все это
Алиса
3999 дн. тому
Недавно видел статью, в которой пишут, что он еще и выпил изрядно. Может его на самом деле земля по лицу ударила?
Мих
4000 дн. тому
Я же ему говорил: Паша, спили мушку
Небыдло
4001 дн. тому
На запорожском форуме Забор знающие люди пишут: "Тему следует переименовать "В Запорожье Мясоедов напал на Павла Золотарева". Ни убавить, ни прибавить))
Костя
4001 дн. тому
Я удивляюсь как этот "журнализд" еще жив. С его подходами и манерой общения... У него врагов наверное даже не 1000, если учесть что он никогда не фильтрует, что говорит на форумах и в Интернете вообще. Так что если считать "профессиональной деятельностью" ругань на форумах, то действительно, думаю что пострадал он через свою профессиональную деятельность))
jora
4001 дн. тому
какой театр, такая постановка,....крутяк актеры правда херовастенькие, Золотарев сам придумал, реши сам м исполнить, но Станиславский все равно сказал: "Не верю"
Олег
4002 дн. тому
Да ну, за какие статьи? В Запорожье ежедневно на власть куча негатива выплескивается и пока что никто не пострадал, а тут такое смешное нападение))) 7 ранений и ни одного серьезного? Интересно, били заточкой Пашу под наркозом?) Он же провокатор достаточно известный. И подобные подставные нападения уже были ранее замечены в истории "журналиста" Павла Золотарева.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду