Уряд має відновити міжвідомчу комісію з питань доставки періодичної преси - Томенко

8 Квітня 2013
6925

Уряд має відновити міжвідомчу комісію з питань доставки періодичної преси - Томенко

6925
Уряд має відновити міжвідомчу комісію з питань доставки періодичної преси - Томенко

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко пропонує звернутися до уряду щодо відновлення роботи або створення міжвідомчої комісії з питань доставки періодичної преси з метою вивчення дійсного стану справ з доставкою та розповсюдженням передплатних періодичних видань, а також встановлення реальної вартості доставки передплатних періодичних видань і розгляду питання децентралізації друку газет. Про це пан Томенко зазначив 8 квітня на нараді в Комітеті з питань свободи слова та інформації, на якій було розглянуто ситуацію з доставкою періодичної преси в Україні,  повідомляє сайт Комітету.

 

На думку Томенка, потребує удосконалення й Закон України «Про поштовий зв'язок» щодо перегляду переліку універсальних поштових послуг та встановлення регулювання ринку послуг з доставки поштових відправлень, в тому числі періодичних друкованих видань.

 

Голова Комітету пропонує залучити до урядової міжвідомчої комісії представників зацікавлених міністерств та відомств, Комітету з питань свободи слова та інформації, Рахункової палати, Державної фінансової інспекції, НСЖУ, провідних вітчизняних видань та інших. Він вважає, що тільки такий підхід може вирішити проблему доставки передплатних друкованих видань (газет) населенню в найкоротший термін.

 

У нараді взяли участь  голова НСЖУ Олег Наливайко, перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський, генеральний директор Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» Оксана Плотнікова, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов, головний редактор газети «Голос України» Анатолій Горлов.

 

Анатолій Горлов відзначив, що проблема доставки періодичної преси є хронічною протягом усіх років незалежності України (затримка доставки становить від 1 до 5 днів).

 

На думку Оксани Плотнікової, частково вирішити питання своєчасної доставки преси може друк газет в регіонах, цьому також сприятиме оновлення транспорту для доставки періодичних видань, перегляд послуг з доставки періодичних видань, внесення змін до ч. 2 ст. 9 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», посилення контролю за доставкою періодичних друкованих видань.

 

Представники НСЖУ та Держкомтелерадіо зауважили, що «Укрпошта» повинна нести соціальну відповідальність за доставку періодичних друкованих видань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду