У Мінську відбулася міжнародна конференція фотографів із країн Східного партнерства

4 Квітня 2013
3519

У Мінську відбулася міжнародна конференція фотографів із країн Східного партнерства

3519
У Мінську відбулася міжнародна конференція фотографів із країн Східного партнерства

21-22 березня у Мінську відбулася конференція «Фотографія у Східному партнерстві: виклики та можливості», повідомляється у пресс-релізі Представництва ЄС в Україні.

 

 

Конференцію відвідали представники асоціації фотографів з усіх країн-учасниць Східного партнерства: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України. Захід було організовано проектом «Увага, посмішка!» у рамках програми «Культура» Східного партнерства.

 

Конференція розпочалася з фотовиставки «Документ і зображення: коли фотожурналістика стає мистецтвом». На виставці були представлені роботи фотожурналістів з Білорусі, Вірменії, Грузії та Азербайджану.

 

Учасники конференції обговорювали, зокрема, нові тенденції у навчальних програмах професійних фотографів, збереження фотоспадку, перспективи розвитку сучасної фотографі. Також представники асоціації фотографів висловили ідею створення спільного порталу фотографій Східного партнерства - за його розробку могли б взятися партнери проекту «Увага, посмішка!», відзначили вони.

 

Крім цього, учасники конференції зійшлися у думці, що однією з проблем, з якими зіштовхуються країни Східного партнерства, є відсутність спільного бачення шляхів розвитку фотографії.

 

Проект «Увага, посмішка!» покликаний зміцнити потенціал асоціацій фотографів у регіоні Східного партнерства та допомогти їм налагодити комунікацію між собою. Також проект спрямований на розширення можливостей фотографів у створенні і реалізації високоякісних тематичних фотографій про Східне партнерство.

 

Мета програми «Культура» Східного партнерства полягає в допомозі країнам-партнерам у проведенні реформи культурної політики, а також нарощуванні потенціалу та підвищенні професіоналізму культурних діячів. Програма підтримує регіональні ініціативи, які за допомогою культури сприяють економічному розвитку, соціальній інтеграції, розв'язанню конфліктів і налагодженню міжкультурного діалогу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду