Комітет свободи слова розгляне законопроект про позбавлення НЕК повноважень

29 Березня 2013
6552
29 Березня 2013
12:16

Комітет свободи слова розгляне законопроект про позбавлення НЕК повноважень

6552
Із закону «Про захист суспільної моралі» Кабмін хоче прибрати всі згадки про моральну комісію
Комітет свободи слова розгляне законопроект про позбавлення НЕК повноважень

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, що планується  3 квітня  2013 року, народні депутати планують розглянути проект закону № 2142 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду), внесений Кабінетом Міністрів України. Про це йдеться у повідомленні секретаріату Комітету.

 

Нагадаємо, цей законопроект розроблено з метою удосконалення державного нагляду за додержанням вимог законодавства України з питань захисту суспільної моралі. Ним пропонується виключити із Закону України «Про захист суспільної моралі» положень щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі (НЕК).

 

Необхідність вирішення питання щодо ліквідації Національної комісії передбачена Указом Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади». У зв'язку з цим, Міністерством юстиції України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі». 

 

Кабмін реєструє подібний законопроект вже вдруге. Уперше його було подано до парламенту 10 травня 2012 року за № 10447. Але парламент його не встиг розглянути, а 12 грудня 2012 року Кабмін відкликав законопроект.

 

Крім цього проекту, члени Комітету розглянуть також законопроекти № 1123 про внесення змін до статті 21 Закону України «Про рекламу» (щодо обмеження реклами лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації); № 2429 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення механізму запобігання та протидії корупції); № 2573 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо забезпечення інформаційного балансу Національною телекомпанією України та Національною радіокомпанією України).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду