У Донецьку припинено діяльність неліцензованого IPTV-провайдера, який транслював пакет «НТВ-Плюс»

У Донецьку припинено діяльність неліцензованого IPTV-провайдера, який транслював пакет «НТВ-Плюс»

26 Березня 2013
8120
26 Березня 2013
18:06

У Донецьку припинено діяльність неліцензованого IPTV-провайдера, який транслював пакет «НТВ-Плюс»

8120
У Донецьку припинено діяльність неліцензованого IPTV-провайдера, який транслював пакет «НТВ-Плюс»
У Донецьку припинено діяльність неліцензованого IPTV-провайдера, який транслював пакет «НТВ-Плюс»

Підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю ГУ МВС у Донецькій області в межах кримінального провадження призупинив безліцензійну діяльність донецького інтернет-провайдера «Онлайн» з розповсюдження пакету з понад 200 телевізійних каналів з використанням технології IPTV. Про це повідомляє Асоціація правовласників і постачальників контенту (АППК).

 

Більшість із каналів, які поширював оператор, входять до ліцензійного пакету «НТВ-Плюс», дистрибутором яких в Україні є член АППК «Нові телевізійні технології». Це канали «НТВ-Мир», «Кинохит», «Премьера», «Киноклуб», ТНТ, «НТВ+ Футбол» та інші.

 

За оцінкою ТОВ «Нові телевізійні технології», компанії було нанесено матеріальну шкоду в розмірі понад 28 млн грн.

 

Розслідування порушення прав інтелектуальної власності ТОВ «Нові телевізійні технології» проводиться правоохоронцями на підставі документів, наданих службою безпеки «НТВ-Плюс». 18 березня представники органів внутрішніх справ вилучили обладнання компанії «Онлайн» і призупинили надання послуг доступу до телеканалів. Нині проводиться технічна експертиза абонентського пристрою, що забезпечував доступ споживачів до пакету програм.

 

Раніше генеральний директор «Нових телевізійних технологій» Ігор Давиденко на конференції систем платного телебачення 26 лютого в Яремчому публічно заявив претензію до донецької компанії, яка нелегально поширювала канали НТВ в мережі IPTV, і попросив МВС «довести кримінальну справу до кінця».

 

«На сьогоднішній день нами виявлено факти незаконної трансляції ліцензованих програм у декількох регіонах України - Одеській, Чернігівській і Сумській областях. Служба безпеки готує відповідні матеріали для передання в правоохоронні органи. Ми й далі будемо відстежувати незаконну ретрансляцію телеканалів у регіонах», - повідомив керівник служби безпеки «НТВ-Плюс» в Україні Анатолій Сперкач.

 

За словами президента АППК, народного депутата Олени Бондаренко, правовласники контенту перейшли від публічних дискусій до активних дій із захисту ринку систем платного телебачення в Україні. На її думку, ринок насамперед руйнують пірати, а найпоширенішим видом не ліцензованого використання контенту є організація інтернет-провайдерами безкоштовного доступу абонентів до значного пакету програм з використанням технології IPTV.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар керівництва компанії «Онлайн».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8120
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Заинтересованый
4071 дн. тому
Проблема в том, что Нацсовет не выдает массово лицензии на IPTV, заявок у них лежит много-под 100 наверное, а выдают по 2-3 лицензии пару раз в месяц...причем непонятно кто в какой очередности подал документы, т.е. все непрозрачно. вот и плодятся пираты, которые лицензию получить не могут, а абоненты требуют ТВ, конкуренты пллют на закон и транслируют.
Варлампий
4071 дн. тому
НТВшники идиоты! Сами себе сокращают зрительную аудиторию под рекламу. Смотреть их со спутника за те бабки что они просят никто не будет, в кабельных сетях они присутсвуют по минимуму - 2-3 канала всего. А так их хотя бы смотрели десятки тысяч. Надо как в Европе - там канал не получает оплаты с кабельных сетей а наоборот сам проситься в сети, так как чем больше он в сетях так тем дороже реклама на канале из-за большего охвата аудитории. А так .... тем более люди за это деньги не брали. И не увидит НТВ 28 лимонов от онлайн - проще признать банкротом и потом по новой запуститься.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду