Рівненська СБУ відповіла, що слідчий мав законне право зробити журналіста свідком

Рівненська СБУ відповіла, що слідчий мав законне право зробити журналіста свідком

20 Березня 2013
5911
20 Березня 2013
13:51

Рівненська СБУ відповіла, що слідчий мав законне право зробити журналіста свідком

5911
Рівненська СБУ відповіла, що слідчий мав законне право зробити журналіста свідком
Рівненська СБУ відповіла, що слідчий мав законне право зробити журналіста свідком

Управління Служби безпеки України в Рівненській області заявляє, що слідчий мав право вирішувати, чи відомі кореспонденту Видавничого Дому «Ого»  Олександру Мельничуку обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження. Про це йдеться у відповіді на запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 7 березня журналіста Видавничого Дому «Ого» з м.Рівного Олександра Мельничука було викликано на допит у якості свідка до слідчого відділу УСБУ в Рівненській області. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Олександр Мельничук, який надав копію повістки. Як підкреслив журналіст, він не був свідком події, стосовно якої СБУ проводить кримінальне провадження.

 

11 березня «Детектор медіа» направила на адресу Управління Служби безпеки України в Рівненській області запит з проханням надати  роз'яснення щодо допиту кореспондента Видавничого Дому «Ого».

 

Сьогодні, 20 березня, «Детектор медіа» отримала письмову відповідь  начальника Управління Служби безпеки України в Рівненській області В.Козлова:

 

«Враховуючи зміст запиту, повідомляємо, що відповідно до статті 21 Закону України «Про інформацію» запитувана інформація про Мельничука О.В. відноситься до конфіденційної інформації про фізичну особу, яка може поширюватися за згодою даної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов.

 

Додатково інформуємо, що слідчим відділом УСБУ в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №120131905400000038 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України.

 

Питання про те, чи можуть бути відомі свідку обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, вирішує слідчий або оперативний працівник, який виконує доручення останнього на проведення слідчих (розшукових) дій. Оперативний працівник у відповідності до ч.2 ст.41 Кримінального процесуального кодексу України під час виконання такого доручення користується повноваженнями слідчого. Нагляд за додержанням законів під час досудового розслідування здійснюють органи прокуратури».

 

«Детектор медіа» також направила запит з приводу допиту журналіста Олександра Мельничука на і'мя прес-секретаря Голови Служби безпеки України Лади Сафонової  і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду