Журналістка з Черкас заявляє, що на неї скоєно напад

Журналістка з Черкас заявляє, що на неї скоєно напад

19 Березня 2013
5972
19 Березня 2013
16:13

Журналістка з Черкас заявляє, що на неї скоєно напад

5972
Журналістка з Черкас заявляє, що на неї скоєно напад
Журналістка з Черкас заявляє, що на неї скоєно напад

Журналістка тижневика «Вечірні Черкаси» Валентина Васильченко заявляє, що вчора, 18 березня, у Черкасах на неї було скоєно напад. Про це пише інтернет-видання «Провінція» з посиланням на повідомлення самої журналістки.

 

За словами Валентини Васильченко, вчора близько 10-ї години  ранку вона поверталася додому. Проходячи між двома висотними будинками, вона відчула різкий біль у нозі. Озирнувшись, вона побачила жінку, що підняла з асфальту ніж й сіла на заднє сидіння припаркованої «Тойоти». Коли журналістка підбігла до авто, невідомий чоловік став вмовляти її не надавати значення інцидентові. За словами постраждалої, вона встигла записати номери «Тойоти», а, повернувшись додому, викликала «швидку» і міліцію.


«Приїхало близько 10 правоохоронців на чолі із заступником начальника слідчого управління УМВС в Черкаській області Юрієм Чубенко. Їх цікавило - чи не пов`язую я цей напад із якоюсь приватною справою? Я відповіла, що побутові мотиви виключені. Нещодавно у мене померла мама. Я ношу траурне вбрання, тому будь-які сварки з незнайомими мені людьми неможливі. Ймовірно, це помста за мої публікації», - заявила Валентина Васильченко.


За словами журналістки, лікарі «швидкої» обробили рану, яка, за їхніми словами, є глибокою. Сьогодні, 19 березня, судмедексперт КУ «Черкаське обласне бюро судмедекспертизи» Петро Г. відмовився провести експеризу ушкоджень, завданих журналістці.

 

За словами Валентина Васильченко, судмедексперт не захотів знімати пов`язку з рани та виписав журналістці направлення до хірурга в поліклініку за місцем проживання. «Виявляється, для судмедексперта направлення від правоохоронних органів на судмедекспертизу - звичайний папірець, який його ні до чого не зобов`язує», - заявила пані Васильченко.

 

Журналістка також повідомила, що сьогодні вдень слідчий з Соснівського УМВС проведе відтворення вчорашнього нападу. Пані Васильченко заявила «Провінції», що обов`язково прийде на відтворення.

 

Це другий напад на Валентину Васильченко. У серпні 2000 року журналістку у під`їзді власного будинку було побито бейсбольними битами. Винних у нападі міліція не знайшла. Зараз Валентина Васильченко працює в щотижневнику «Вечірні Черкаси». Працювала власкором низки загальноукраїнських видань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду